Nieuwe films op Netflix in week #48

Grote kans dat jij deze koude week het liefste onder een deken kruipt om een vette Netflix film aan te zetten. Ook deze week zijn er een aantal nieuwe film die nieuw op Netflix verschijnen. Centraal staan de thema’s van actie, infiltratie en misdaad. Echte mannenfilms dus.

The Irishman

Over deze film zijn onze verwachtingen torenhoog. Eerder schreven we al over de releasedatum en lange tijdsduur van The Irishman, én de mega sterke Rotten Tomatoes-score van de film. Nog een paar dagen geduld en we kunnen eindelijk oordelen of de film aan alle verwachtingen kan voldoen.

In The Irishman staat de levensloop van Frank Sheeran (gespeeld door Robert de Niro) centraal. Sheerans turbelente leven als huurmoordenaar brengt hem in contact met de maffia en topstukken uit de Amerikaanse politiek. Andere rollen zijn weggelegd voor Al Pacino en Joe Pesci. De legendarische regisseur Martin Scorsese (bekend van films als The Wolf of Wall Street en Goodfellas) heeft de regie in handen over de film. Die is vanaf woensdag 27 november te zien op Netflix.

Hunter Killer

Deze film is afkomstig van de producenten van Fast & Furious en Olympus Has Fallen. Net als deze eerdere titels, draait Hunter Killer om snelheid en actie, waarbij niets uit de weg wordt gegaan om een doel te bereiken. In Hunter Killer heeft dit doel te maken met de Russische president.

De president van Rusland wordt namelijk ontvoerd door een Russische generaal en diens aanhangers. Gerard Butler speelt de hoofdrol van Joe Glass: een Amerikaanse commandant van een onderzeeër. Na de ontvoering en een aanval op de Amerikaanse onderzeeër, volgen de actiescènes elkaar in rap tempo op. Glass en zijn bemanning bevinden zich namelijk in vijandelijk, Russisch gebied. Om te voorkomen dat de situatie uit de hand loopt, doen zij een poging de Russische president te bevrijden. Hoe dit afloop kun je vanaf vandaag, maandag 25 november, zelf zien op Netflix.

Imperium

Daniel Radcliffe kennen we voornamelijk als de goedlachse tovenaar uit de Harry Potter films. Het personage dat hij vertolkt in Imperium lijkt in niets op de onschuldige jongen uit de magische verhalen waar we mee zijn opgegroeid.

Radcliffe speelt in Imperium een undercover agent van de FBI. Hij krijgt de opdracht om te infiltreren bij een neo-nazi-organisatie. Hij moet het vertrouwen zien te winnen van de leden, om zo toekomstige aanslagen te kunnen voorkomen. Dat dit minder gemakkelijk is dan gedacht blijkt al snel uit de trailer. In een missie waarbij verschillende werelden steeds meer met elkaar versmelten heerst de vraag of hij wordt ontmaskerd en hoeverre hij niet te veel opgaat in de missie. Vanaf zondag 1 december is de film te zien op Netflix.