De bitcoin houdt van schommelen

Eind 2017 heeft de bitcoin zijn hoogste waarde ooit gekend: de digitale munt had een waarde van 19.000 euro. Iedereen wist opeens wat de bitcoin was en wilde er meer van weten; want zodra het om grote bedragen gaat, zijn we geïnteresseerd. Het leek zo goed te gaan, tot de bitcoin een jaar later nog maar 3.200 euro waard was. Ondertussen is de waarde dit jaar weer gegroeid tot boven de tienduizend euro, maar een daling is alweer even bezig. Sinds afgelopen week wijzen de grafiekjes alleen nog maar omlaag. Wat is er gebeurd?

China heeft veel invloed

Volgers van de munt zeggen dat de uitspraken van de Chinese centrale bank afgelopen week veel invloed hebben gehad. Die heeft namelijk gezegd dat aan het bezitten en handelen van de munt risico’s kleven. Ook willen ze illegale activiteiten aanpakken rond de cryptomunt. Deze uitspraken hebben veel invloed gehad op het imago van de munt waardoor de waarde flink is gaan dalen.

Bron: https://btcdirect.eu/nl-nl/bitcoin-koers

Toch nog in de plus

De uiteindelijke trend van 2019 is tot nu toe wel een flinke stijging geweest. De waarde is in één week meer dan 8% gedaald, toch is de bitcoin nog veel meer waard dan in begin 2019. Waar je op de eerste dag van dit jaar 3.800 dollar moest aftikken voor één bitcoin, piekte hij in juli tot 13.000 dollar. Op dit moment staat de waarde op $7.111 (6.456 euro).

De bitcoin schommelt dus enorm van waarde, en welke kant hij op gaat is moeilijk te zeggen. Er zijn ook nog analisten die traditionele beleggingen aanraden, dus als je niet veel verstand hebt van cryptomunten en alles daar omheen kun je dat natuurlijk altijd overwegen.