Nieuw op Netflix

We horen je al denken: Als er zonder enige vorm van promotie een film nieuw op Netflix geplaatst is, zal het vast niet veel zijn. Dat is dus echter wel het geval. Want terwijl Avengers: Endgame hier indrukwekkende cijfers schrijft, is deze film dit jaar in China een duizelingwekkend succes gebleken. De film in kwestie is The Wandering Earth. Nee, dat zei ons dus ook niets. Deze Chinese Netflix productie haalde op een budget van 50 miljoen ruim 700 miljoen dollar op.

Ter vergelijking: Endgame heeft inmiddels al een slordige 1,2 biljoen opgebracht, maar heeft met 356 miljoen ook een budget dat meer dan zeven keer zo groot is. The Wandering Earth is daarmee derde in de lijst van best verdienende films van 2019 en de op-één-na best presterende film ooit die niet-Engels gesproken is. Opvallend ook, Netflix heeft alleen de rechten voor de film wereldwijd gekocht, maar wel het eigen logo toegevoegd alsof het een Original is. Bekijk ook onze lijst van de beste Netflix Originals.

Nieuw op Netflix

Indrukwekkend science fiction drama

Zou het een alternatieve strategie van Netflix zijn? De film stilzwijgend toevoegen en dan hopen dat de film via mond op mond reclame een naam opbouwt. In dat geval zou Netflix volledig vertrouwen op kracht van de film zelf. Die kracht heeft The Wandering Earth wel. De sci-fi speelt zich af in de verre toekomst. De zon dreigt uit te sterven. De aarde zal dan opgeslokt worden door de zichzelf opblazende zon. En wat doe je als je klem zit?

Je bedenkt een ontsnappingsplan. Wetenschappers bedenken een strategie waarmee het gehele menselijke ras geëvacueerd kan worden. De wetenschappers willen de krachten van een enorme hoeveelheid energiebronnen bundelen en de complete aardbol het zonnestelsel uitblazen. Vervolgens moet een reis van 2500 jaar ondernomen worden om een ster 4,5 lichtjaren ver te bereiken waar omheen de aarde kan gaan draaien. Klinkt onwaarschijnlijk? Ach, als het een heerlijke, bloedstollende sci-fi oplevert, wat maakt dat dan werkelijk uit, toch?

Check ook wat volgens de hoogste noteringen op IMDb de beste films op Netflix zijn.