Beste films op Netflix, volgens IMDb

IMDb staat voor International Movie Database en dat is ook precies wat het is. Een database voor zo’n beetje iedere filmtitel die je maar kan bedenken. Alle titels krijgen een IMDb-score die wordt toegekend door alle gebruikers van de site, een cijfer van 1 tot 10. Niet alle films van de hoogst genoteerde titels staan op Netflix, maar wel een hoop. Wij hebben voor jou een lijst gemaakt van de beste films op Netflix volgens IMDb. Check ook: Dit zijn de 20 beste series op Netflix volgens IMDb.

Godfather

Hoe kan het ook anders? De hoogste notering op Netflix voor films gaat naar The Godfather. Dit meesterwerk uit 1972 is niet alleen een van de beste films op Netflix, maar een van de beste uit de geschiedenis van film überhaupt. Met een glansrol als Vito Corleone voor Marlon Brando, vaak genoemd door andere acteurs als inspiratiebron, en de doorbraak voor Al Pacino is dit een meesterlijke gangsterfilm van epische grootte. Iedereen kent de bekende tune van de film en de oneliners, maar daaronder schuilt een film met de briljante visie van Francis Ford Coppola. Een meesterwerk dat niet vaak genoeg gezien kan worden.

IMDb-score: 9,2.

 

Godfather part II

Weinig films kunnen ook maar in de buurt komen van Coppolas meesterwerk, maar een paar wel. Eén daarvan is The Godfather Part II uit 1974. Deze film, eveneens van Coppola, mag dan misschien nét iets minder bekend zijn, fans zijn het er over eens dat dit tweede deel eigenlijk niet onder voor het eerste en behoort dus ook tot de beste films op Netflix. Brando keert door belachelijke salariseisen niet terug, maar wel is het de eerste film met Al Pacino en Robert De Niro. Pacino is weer te zien als Corleones zoon Mike, terwijl De Niro de rol speelt van een jonge Vito die Italië verlaat en zich gaat vestigen in de VS.

IMDb-score: 9,0.

 

The Dark Knight

Het Batman-personage zat een beetje in het slop na films met Val Kilmer en George Clooney in de rol toen Christopher Nolan zich waagde aan de superheld. Hij gooide het roer rigoureus om en kwam met de Dark Knight-trilogie. Deze trilogie leverde rauwere en meer duistere films op die stilistisch van de bovenste plank waren. The Dark Knight is de tweede film in de trilogie. Christian Bale is overtuigend in de rol van Batman, maar absoluut de show steelt is Heath Ledger in de rol van de Joker. Acteurs werden naar verluid op de set al doodsbang als Ledger in zijn rol zat, die niet lang daarna tragisch aan zijn einde kwam.

IMDb-score: 9,0.

 

Schindler’s List

Dit drama over de tweede wereldoorlog is van Steven Spielberg en komt uit het jaar (1993) dat Spielberg ook met de lang ongeëvenaarde blockbuster Jurassic Park kwam. Destijds vond men het niet kunnen dat je enerzijds een aangrijpend Holocaust drama maakt en op hetzelfde moment een avonturenfilm over dino’s maakt, maar desalniettemin blijft Schindler’s List overeind staan als een van de beste films op Netflix. Oskar Schindler (Liam Neeson) is een industrieel ondernemer in Polen die zich gaat bekommeren om zijn Joodse werknemers, als hij in gaat zien wat het lot is dat hen onder het Nazi-regime beschoren is.

IMDb-score: 8,9.

 

Lord of the Rings: Return of the King

Maar liefst 3 uur en 20 minuten duurt de extended version van Return of the King die op Netflix staat. Het is het derde uit de immens populaire Lord of the Rings-trilogie. Op een budget van 94 miljoen verdiende de film uiteindelijk maar liefst 1,1 biljoen dollar. Gandalf en Aragorn leiden de World of Men in de strijd tegen het leger van Sauron. Dit is een afleidingsmanoeuvre, zodat Frodo en Sam met de One Ring Mount Doom kunnen bereiken. Mocht je er tijd voor hebben, ook de eerste twee delen met IMDb-score van 8,8 en 8,7 staan op Netflix. Dit is een filmreeks die eigenlijk iedereen minstens één keer gezien moet hebben.

IMDb-score: 8,9.

 

Pulp Fiction

Aah, Pulp Fiction. Die mag natuurlijk niet ontbreken bij de beste films op Netflix volgens IMDb. Pulp Fiction toont misschien wel het beste wat regisseur Tarantino zo uniekaakt. Er is het ingenieuze script. Want Pulp Fiction is eigenlijk twee of drie films ineen met verhaallijnen die in elkaar grijpen. Ook de dialoog in deze film is ongeëvenaard. Maar ook het bloederige geweld dat Tarantino op een laconieke manier gebruikt is kenmerkend. Tel daar een hoop fantastische shots bij op en een heerlijke soundtrack en je hebt een briljante, tijdloze film in handen

IMDb-score: 8,9.

 

Forrest Gump

”Life is like a box of chocolate, you never know what ya gonna get.” Het zijn de woorden die Forrest Gump (Tom Hanks) in een lijzig, zuidelijk accent op een bankje bij een bushalte oppert tegen iedereen die voorbij komt. Forrest is een vriendelijke goedzak, maar ook idiot savant. Dat wil zeggen Forrest met een IQ van onder de 75 zwakzinnig is en dat hij tegelijkertijd goed is in alles wat hij probeert, of het nou tafeltennis of rennen is. Forrest is ook een Vietnam veteraan, en de film laat op geheel eigen wijze het trauma zien waar de Amerikaanse samenleving als geheel mee te kampen had in de jaren 80.

IMDb-score: 8,7.

 

GoodFellas

Hè, gelukkig. We waren al bijna dat Scorsese er niet tussen zou staan bij de beste films op Netflix volgens IMDb. Maar een film als GoodFellas, daar kan je gewoon niet om heen. Deze snoeiharde film vertelt het verhaal van Henry Hill (Ray Liotta), een outsider die toetreedt tot een van de New Yorkse mafia-families. Hier treft hij Jimmy Conway (Robert De Niro) en zenuwenpees Tommy DeVito (Joe Pesci). De film toont Hill vanaf zijn jeugd via zijn hoogtijdagen bij de Gambino familie tot aan zijn uiteindelijke ondergang. Misdaad loont niet, toch?

IMDb-score: 8,7.

 

Saving Private Ryan

Nog een keer Tom Hanks. In deze oorlogsfilm van Steven Spielberg speelt Hanks Captain Miller. Miller behoort tot een groep Amerikaanse soldaten die zich op vijandelijke grondgebied moet begeven om paratrooper Ryan terug te halen. Het verhaal begint bij de geallieerde inval op Omaha Beach op 6 juni 1944 in Normandië. De scène, waarin de camera gefocust blijft op Hanks, waarbij hij uit de boot klimt en het strand op rent dat door de Duitsers zwaar onder vuur genomen wordt, is adembenemend en een van de beste scènes die Spielberg ooit schoot. Alleen al daardoor hoort is dit een van de beste films op Netflix.

IMDb-score: 8,5.

 

The Green Mile

En jawel, nog een keer Tom Hanks.  De uiterst succesvolle acteur laat in deze lijst eens even zien wat hij waard is met meerdere titels die behoren tot de beste films op Netflix volgens IMDb. Deze film uit 1999 speelt zich af tijdens de jaren 30 in de VS en toont de tegenstelling tussen gevangenen in afwachting van de doodstraf en hun bewakers. De film stelt dat niet alle gevangenen schuldig zijn en niet alle bewakers goed. Een van de gevangenen (Michael Clarke Duncan) raakt een bewaker (Hanks) aan, die vervolgens overtuigd raakt van zijn onschuld.

IMDb-score: 8,5.

 

Voor nog 5 titels die je niet mag missen, bekijk je deze nieuwe films en series die deze maand nieuw zijn op Netflix.