Wanneer ben je klaar voor een relatie?

Mocht je in een situatie zitten waarin je nog niet zeker weet welk doel je nastreeft, dan hebben we in ieder geval de meest waarschijnlijke scenario’s voor je uitgezocht. Zijn ze herkenbaar? Dan is het duidelijk dat je nog niet toe bent aan een relatie, maar dat het genieten van het contact voorop staat.

 

1. Daten uit eenzaamheid

Dit is de meest gebruikte motivatie: het alleen zijn. Natuurlijk is er niks mis mee om gezelschap te willen. Daarmee rijst wel de vraag of je helemaal eerlijk bent. Gelukkig willen zijn is natuurlijk belangrijk, maar dat is niet afhankelijk van een vluchtig contact. Zorg er dus voor dat je intentie duidelijk is, zo voorkom je teleurstellingen.

2. Je weet (nog) niet wat je wil

Daten is geen modeverschijnsel, maar een manier om uit te vinden of de partner die je op het oog hebt goed bij je past. Dat je daarbij bepaalde relatie wensen hebt is prima. Als dat niet het geval is, dan is het duidelijk dat je nog niet klaar bent voor een serieuze relatie. Je wilt namelijk niet met de eerste de beste vrouw (of man) gaan daten, zonder duidelijke reden.

tekenen geen relatie

3. Je hoopt gelukkig te worden

Laten we beginnen door te stellen dat geluk in jezelf zit. Alhoewel veel mensen zullen zeggen dat hun partner hen gelukkig maakt, zijn het vaak andere omstandigheden die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan het geluk. Zo kun je als stel makkelijker vriendschappen sluiten met anderen of krijg je juist door een relatie meer inzicht waardoor je beter in je vel gaat zitten. Door te denken dat je een relatie nodig hebt om je gelukkig te voelen, begeef je jezelf vaak op glad ijs.

4. Moeite met communiceren

Goed daten vereist communicatie. Je wilt het een en ander van haar weten en vice versa. Als je er dus moeite voor moet doen om gespreksonderwerpen aan te snijden is dat een duidelijk signaal. Zijn je intenties namelijk oprecht dan zal het je geen moeite kosten om van alles te bespreken. Tenzij je extreem verlegen bent is een gebrek aan gespreksstof vaak al een duidelijk signaal.

stiltes voorkomen dates

5. Bindingsangst

Als je er al moeite mee hebt om je voor te stellen dat je met je date een monogame relatie aan wilt gaan dan moet je wellicht het daten even laten voor wat het is. Hoe leuk je haar ook vindt, uiteindelijk zal ze wel een stuk exclusiviteit wensen. Als alleen al de gedachte daaraan je misselijk maakt moet je gewoon niet gaan daten. Je bent er dan zeker nog niet aan toe.