Acteurs die vooral bekend zijn vanwege één rol

De meeste grote acteurs hebben in komedies, thrillers en alles daartussen gespeeld. We kunnen ze dus makkelijk loskoppelen van één rol die ze hebben gespeeld, als ze opduiken in een andere film. In het geval van deze 5 acteurs is dat minder gemakkelijk. Zij vertolkten één rol en worden, soms jaren later, nog alleen maar aan die rol gekoppeld.

Daniel Radcliffe – Harry Potter

Fans van de Harry Potter-films hebben Daniel Radcliffe kunnen zien opgroeien. In het eerste deel was hij nog een broekie, terwijl hij aan het einde van de allerlaatste film inmiddels een doorgewinterde acteur was geworden, die de rol van Harry Potter moeiteloos vertolkte. Waar andere acteurs uit de serie, zoals Emma Watson, een diverse filmcarrière hebben ontwikkeld, zullen we Daniel Radcliffe met alle waarschijnlijkheid nooit meer los zien van ‘The Boy Who Lived’.

acteurs

Arnold Schwarzenegger – The Terminator

In de films over The Terminator staat een wereld centraal waarin er in de toekomst een strijd gaande is tussen mens en machine. De gelijknamige hoofdrol is al die tijd door Arnold Schwarzenegger vervuld. De legendarische acteur heeft naast zijn typische rol in de films veel meer te bieden. Zo is de acteur van 2003 tot 2011 gouverneur van California geweest: een prestatie die doorsnee acteurs hem alles behalve na zullen doen. Toch kennen de meeste fans (zeker de internationale fans) hem vooral als The Terminator.

acteurs

Mark Hamill – Luke Skywalker

Mark Hamill is waarschijnlijk z’n gehele leven verbonden aan de Star Wars-films, of hij dat nou wil of niet. De acteur is namelijk degene die de rol van Luke Skywalker vertolkte: de rol die, naast die van Death Vader en Yoda, door miljoenen fans symbool staat voor de filmreeks. Buiten de Star Wars-films probeerde hij zich te richten op werk op Broadway en andere shows, maar in 2015 keerde hij toch weer terug naar de science-fiction franchise.

star wars

Macaulay Culkin – Kevin van Home Alone

Home Alone hebben we allemaal wel eens een keer gezien. De kans is zelfs groot dat je hem ieder jaar wéér voorbij ziet komen. De film is nou eenmaal een echte kerstklassieker geworden. Macaulay Culkin speelt de rol van Kevin. We kunnen in het geval van de acteur niet praten over een zeer succesvolle filmcarrière, al deed hij het privé beter. Zo heeft hij lange tijd een relatie met Mila Kunis gehad.

acteurs

Elijah Wood – Frodo

Net als Daniel Radcliffe en Macaulay Culkin is Elijah Wood één van de acteurs die op jonge leeftijd al een typerende rol op zich nam. Hij was toen de eerste film in de Lord of the Rings-reeks werd opgenomen pas rond de 20. Nu we meer dan 20 jaar verder zijn, denkt de doorsnee persoon toch nog aan Frodo en de ring wanneer Elijah Wood voorbij komt. Dat kan ook komen door het feit dat we de acteur nooit meer voorbij zien komen in series of films.

Lord of the Rings

Daniel Radcliffe en Elijah Wood kennen we allebei van fantasy series. Check hier de 4 fantasy series die een spin-off krijgen om te checken of ze hun iconische rollen weer zullen oppakken.