The Weeknd is een wereldartiest

Dat The Weeknd momenteel één van de grootste artiesten ter wereld is, daar hoeven we niet lang over te discussiëren. De Canadese zanger, die luistert naar de naam Abel Makkonen Tesfaye, heeft al heel wat beloningen op zijn naam staan waaronder het drievoudig winnen van de Grammy Awards.

Dat de artiest vrijwel bij iedere generatie in de smaak valt heeft te maken met zijn veelzijdige muziek stijl. Van R&B tot aan Pop; The Weeknd laat zien dat die van alle markten thuis is en altijd een prestatie weet te leveren.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door The Weeknd (@theweeknd)

Dat de 30-jarige Canadese zanger trots op zichzelf mag zijn is één ding dat zeker is. Van het op straat zwerven en leven zonder een dak boven het hoofd, naar een luxe leven met de mooiste vrouwen, dikke villa’s, superjachten, exclusieve wagens en prachtige reizen. The Weeknd komt letterlijk van de bodem en heeft zichzelf ontwikkeld tot een succesvolle miljonair die van zijn hobby zijn beroep heeft kunnen maken.

The Weeknd zei “ja” tegen de Super Bowl

Dat The Weeknd zichzelf heeft bewezen met een indrukwekkend optreden afgelopen weekend bij de Super Bowl blijkt maar weer. De artiest ging trending op Twitter na zijn 13 minuten durende optreden tijdens de jaarlijkse finale die in de Verenigde Staten wordt gespeeld.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door The Weeknd (@theweeknd)

The Weeknd wandelde tijdens Can’t Feel My Face door een verlicht spiegeldoolhof en trok daarbij op een bepaald moment een verward hoofd dat groot op beeld te zien was. Kijkers kozen ervoor dat beeld op pauze te zetten en er grappige meme teksten bij te bedenken. En vraag je jezelf nu af wat de dansers op hun hoofd droegen? Dat is een goede vraag waar wij het antwoord ook niet op weten. Hieronder de creatief bedachte Super Bowl Tweets.

Hoeveel kreeg The Weeknd betaald voor zijn optreden?

Nu we kunnen zeggen dat optreden bij de Super Bowl een unieke kans is die waarschijnlijk geen enkele artiest voorbij zich zou laten varen, moeten wij bekennen dat we twee keer moesten slikken van de bedragen die er ter spraken kwamen. Denk je dat artiesten altijd betaald krijgen voor een optreden op een golden stage bij de Super Bowl? Dan heb je het mis. De NFL dekt namelijk alleen de kosten van de voorstelling.

Voor een optreden van zo’n 13 minuten tijdens de Super Bowl in de half-time verdiende The Weeknd helemaal niks. Publiciteit voor de artiesten is genoeg motivatie om mee te doen. Hoewel de Canadese zanger die ooit een relatie met zangeres Selena Gomez had en dakloos was, legde hij naar verluidt zelf zeven miljoen dollar bij om de show die hij voor ogen had neer te zetten.