Succesvolle miljonairs kennen belangrijke principes

Rijk zijn is een ding, maar hoe zorg je er nu voor dat je op de juiste manier met je vermogen omgaat? Het antwoord is simpel: leer jezelf drie belangrijke principes aan.

Dat is natuurlijk geen garantie om nog rijker te worden, maar het zijn wel drie principes die (bijna) elke miljonair hanteert.

1. Stop met budgetteren

Als je rijk bent, heb je maar één doel: dat ook blijven. Het kan dan erg verleidelijk zijn om met een maandelijks budget te gaan werken. Dat klinkt slim, maar dat is het niet.

Gewoontes van miljonairs

Het beperkt je namelijk in je mogelijkheden om je vermogen te laten groeien. Je zou dan kansen laten liggen omdat een bepaalde investering juist boven je budget uitkomt. Kortom, wees niet al te zuinig tenzij je weet dat je het met al je miljoenen wel tot je dood kunt uitzingen.

2. Sparen is niet rendabel

Multimiljonairs geloven niet in de filosofie dat je geld nodig hebt om geld te verdienen. Ze zetten hun geld dan ook niet op een spaarrekening met het idee om er pas jaren later van te kunnen profiteren. Afgezien van het feit dat een spaarrekening een hopeloos ouderwets product is, snij je jezelf in de vingers. Je kunt er namelijk niet aan komen. Kortom, door je vermogen te parkeren op een spaarrekening verlies je alle controle en is er van financiële onafhankelijkheid vaak geen sprake.

The Wolf Of Wall Street - 2013

Kies liever voor een solide en gangbare belegging zodat je een acceptabel rendement ontvangt en je alle vrijheid hebt om zelf te beslissen wanneer je het belegde vermogen terug wil halen.

3. Beperk het risico van je investeringen

Er bestaat niet zoiets als een risicoloze belegging. Alles kan in waarde dalen. Heb je dus een flink vermogen wat je niet direct nodig hebt, beleg dit dan op een slimme manier. Door zo te handelen beperk je het risico op stress. Bovendien kun je ook op die manier een leuk rendement krijgen.

Gewoontes van miljonairs

Wil je het nog slimmer aanpakken, ga dan niet gelijk je hele vermogen inzetten, maar hou voldoende geld achter de hand om comfortabel te kunnen leven, ook als je beleggingen wat minder optimaal presteren. De gouden regel: zorg voor een buffer van minimaal zes maanden. Kun je het jezelf veroorloven om een solide oudedagsvoorziening te reserveren, doe dat dan. Je zult zien het de moeite waard is.