Altered Carbon is een goede serie tip op Netflix

De serie Altered Carbon speelt zich af in 2384. Sinds nu is er veel veranderd in de serie. Het menselijk bewustzijn van rijke mensen kan namelijk worden getransplanteerd naar lichamen. Op deze manier kan het dus voorkomen dat ze honderden jaren leven, zolang de chip met hun geheugen en geweten maar intact blijft.

In Altered Carbon wordt het geheugen van de crimineel Takeshi Kovacs na 250 jaar in zo’n nieuw lichaam gestopt door de extreem rijke Laurens Bancroft. Zelf is Takeshi vroeger veroordeeld als rebel. Het is dus opvallend dat zijn geheugen bewust is getransplanteerd in een nieuw lichaam. Maar dat is niet zomaar.

Laurens Bancroft heeft de skills van Takeshi hard nodig. Hij transplanteert het geheugen en geweten van de crimineel in het lichaam van een fitte en sterke ex-politieman. Zo heeft hij eigenlijk de perfecte persoon gecreëerd om een moordzaak op te lossen. Welke moordzaak? Dat is de moord op Laurens Bancroft zelf. Voordat Bancroft’s geweten naar een satelliet kon worden overgezet werd hij namelijk gedood. Nu wil hij de moordenaar vinden.

Altered Carbon

Science-fiction en actie in Altered Carbon 

Geheugentransplantaties, personages die al honderden jaren leven door steeds van lichaam te switchen en high-tech wapens: Altered Carbon is een echte science-fiction serie. Toch is er ook meer dan genoeg actie te vinden in de show. Liefhebbers van één van beide genres (of natuurlijk van beiden) kunnen dus ook naar hartenlust genieten van de in totaal 18 afleveringen.

Joel Kinnaman speelt de hoofdrol in Altered Carbon. In het tweede seizoen wordt die rol vertolkt door Anthony Mackie. Wat dat betreft heeft Anthony Mackie voor zijn rol in de serie alvast ervaring opgedaan voor Outside The Wire. In die Netflix film speelt hij een android oorlogsofficier.

Ook Outside The Wire is een brute mix van actie én science-fiction.

Altered Carbon werd helaas gecancelled na twee seizoenen. Op IMDb hebben die afleveringen samen gezorgd voor een steengoede 8.0 als gemiddeld cijfer. Kijken dus!