Heftige science-fiction oorlog in Outside The Wire

Netflix begint 2021 goed. De film Outside The Wire staat namelijk op de planning voor een release in het nieuwe jaar. De film zelf speelt zich ook in de toekomst af. Daarin zijn robots steeds vaker onderdeel van het dagelijkse leventje. Althans: het zijn androids, robots met een menselijke verschijning.

Op het eerste ogenblik kun je dus niet meteen aan iemand zien dat hij eigenlijk niet menselijk is. Waar je dat wél aan kan zien, zijn de extreme snelheden, de brute kracht en andere vaardigheden waar ze over beschikken. Die vaardigheden zijn hard nodig in de actiefilm.

Outside The Wire

Android Harp en drone-piloot Leo in de hoofdrol

We volgen twee verschillende hoofdpersonen. Enerzijds gaat de film over Leo (gespeeld door Damson Idris). Hij is een drone-piloot. Leo moet gaan samenwerken met Harp (gespeeld door Anthony Mackie). Pas later wordt duidelijk dat Harp geen normale soldaat zoals Leo en zijn medesoldaten is. Harp is één van de androids die worden ingezet.

Het contrast tussen de twee is groot. Harp is nergens bang voor en neemt het zonder problemen op tegen een grote overmacht. Leo lijkt zich in Outside The Wire minder op zijn gemakkelijk te voelen. Wanneer de mensheid in gevaar is zal ook Leo zich echter moeten bewijzen. Ze begeven zich in vijandelijk gebied, waar ze al gauw worden aangevallen door robots.

Na Extraction nu Outside The Wire

In de trailer van de film herinnert Netflix ons eraan dat ze onder andere Extraction uitbrachten. Dat is niet zomaar: Extraction was een gigantisch succes. Netflix probeert overduidelijk in te zetten op de liefhebbers van die film om ook Outside The Wire een succes te maken. De cast van de film werd aangevoerd door de Zweedse regisseur Mikael Hafström. Vanaf 24 januari is het resultaat van hun samenwerking te aanschouwen op Netflix.