Van mountainbike tot e-bike sneeuwschuiver

Snowbike-conversies voor crossmotoren zijn niet echt nieuw, maar zoals de Envo Snow Bike Kit het doet zeker wel. Het verandert elke mountainbike in een miniatuur e-bike sneeuwscooter, compleet met de nodige trapondersteuning.

Het in het Canadese Vancouver gevestigde bedrijf beweert dat het de eerste is die een elektrische sneeuwfiets met trapondersteuning op de markt brengt. Dat gezegd hebbende, betreft het hier dus geen kant-en-klaar product, maar een zelfbouw kit. Met een beetje goede wil kom je echter een heel eind.

Envo Snow Bike Kit

De Envo SnowBike Kit is geschikt voor verschillende maten en dus is de kans groot dat het ook op jouw MTB past. Dankzij de met Kevlar versterkte rubberen sneeuwband met een V-profiel heb je niet alleen voldoende grip, het zorgt er ook voor dat je voldoende trekkracht hebt. Op die manier is een helling van 20% geen enkel probleem.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ENVO (@envodrive)

Sneeuw ruimen met 20 km/u

Het vermogen van de sneeuwschuiver annex MTB komt van de 48V-batterij. Je beschikt daardoor over een totaal vermogen van 1200 Watt, goed voor zo’n 1.6 pk. Dat klinkt minimaal, maar het is voldoende. De motor kan daardoor een maximale snelheid van 20 km/u genereren. Dat is voldoende om er een uur lang op rond te kunnen rijden zonder ondersteuning. Ben je zelf niet te beroerd om mee te trappen, dan doe je er zo’n vier uur mee.

Inclusief compacte display

Het geheel is voorzien van een prettig leesbare display. Dit E-Assist-display geeft je alle informatie over tal van zaken als de duur van de rit, afstand, snelheid, temperatuur en de batterij. Via dat display kun je ook het gewenste ondersteuningsniveau instellen van de e-bike sneeuwscooter.

Leuk om te weten, via de trapondersteuningssensoren wordt de motor geactiveerd als dat volgens de gekozen instellingen gewenst is. Die motor bedien je overigens via de schakelaar naast de display. Goedkoop is de Envo Electric Snow Bike Kit overigens niet. Je kunt het online bestellen, maar reken op een prijs van 2158,83 dollar. Dat is dan exclusief de verzendkosten.

e-bike door sneeuw kit (1)