De Netflix films die de komende week verwijderd worden

Met alle nieuwe toevoegingen op Netflix, is het niet gek dat er ook titels worden verwijderd door de streaming service. Op deze manier blijft de app overzichtelijk, zeker met de toekomstige Top 10 functie die wordt geïntroduceerd en met gebruik van de Netflix genre codes. Maar liefst 65 films en series zullen we vanaf deze week zien verdwijnen. Nu zijn niet alle 65 films en series absolute toppers, maar toch zitten er een aantal titels bij die de moeite waard zijn. Check daarom tot wanneer je deze filmtitels op Netflix kan kijken.

Sleepless

In deze actiefilm speelt Jaime Foxx de politieagent Vincent. Samen met zijn partner onderschept Vincent een grote hoeveelheid drugs en besluiten dit voor zichzelf te gebruiken. Het duurt niet lang voordat Vincent’s zoon, met wie hij na een scheiding weinig contact heeft, wordt ontvoerd. De personen die achter de ontvoering zitten zijn de personen voor wie de drugs was bestemd. Zij willen dat Vincent de drugs naar hen komt brengen, in ruil voor zijn zoon. Deze ruil gaat alles behalve makkelijk in Sleepless. De film doet denken aan de TAKEN-films, waarin Liam Neeson er ook alles aan deed om een familielid in veiligheid te brengen. Tot 1 maart is Sleepless op Netflix te zien.

Be Here Now

Eerder schreven we al over het ontroerende Be Here Now. Centraal staat de acteur Andy Whitfield. Hij speelde eerder in het bekende Spartacus, is getrouwd met Vashti en heeft twee kleine kindjes. In de documentaire wordt Andy gediagnosticeerd met kanker. Een lang behandelingsproces volgt, maar al gauw blijkt dat er niet morden worden gedacht in herstel, maar in acceptatie en het ‘in het hier en nu’ leven. Door de openheid van Andy en zijn vrouw wordt Be Here Now een documentaire die je niet mag missen. Je kan hem nog zien tot 27 februari.

The Light Between Oceans

Niet alle films hoeven uit veel actie en duistere horror te bestaan om nog lang na te spoken in je hoofd. The Light Between Oceans is zo’n film. Op het eerste ogenblik lijkt de film erg idyllisch. Een stel, vertolkt door Michael Fassbender en Alicia Vikander, leeft een harmonieus leven op een afgelegen eiland. Ze zijn ongewenst kinderloos, maar daar komt verandering aan wanneer er een boot aanspoelt, met een nog levend kind. De twee besluiten het baby’tje op te voeden als hun eigen. Wanneer jaren later iemand opduikt die aangeeft dat haar zwager jaren geleden met zijn jonge baby op zee is verongelukt, staat het stel voor een lastige kwestie. Vertellen ze de waarheid over hun kind, of niet? Tot 1 maart kun je het antwoord zien op Netflix.

Operation Avalanche

Het is één van de gebeurtenissen uit de Amerikaanse geschiedenis waar de meeste complottheorieën over bestaan. Zijn de Amerikanen nou wel of niet op de maan geland? In deze thriller infiltreren twee CIA-Agenten die zich bezighouden met audiovisuele aspecten, de NASA. Zij doen dit om betrokkenheid van de Sovjet-Unie te bewijzen, maar stuiten op een groter geheim. NASA is nooit kunnen landen op de maan en wil daarom de astronauten die nog in de ruimte zijn om het leven brengen, om zo de Sovjet-Unie de schuld te geven. De agenten besluiten om met behulp van hun expertise de maanlanding in scène te zetten, maar worden al gauw paranoïde. Tot 29 februari staat deze film op Netflix.

 

211

Nicolas Cage is een oude politieagent die bijna met pensioen gaat. Als straf moet een jonge herrieschopper met Cage’s personage en diens partner mee op patrouille. Het lijkt een normale werkdag te zijn, totdat ze een alarmerend telefoontje krijgen. Een grote bankoverval is bezig. Cage moet het opnemen tegen de bankovervallers, maar is ver in de minderheid. Met slechte recensies op IMDb en Rotten Tomatoes is het niet gek dat 211 van Netflix wordt afgehaald. Mocht je toch zin in hebben in een vette actiefilm die je makkelijk wegkijkt, dan is vandaag de laatste dag dat je dit nog kan doen.