Be Here Now toont een echte strijder

Andy Whitfield kennen we voornamelijk van zijn rol in Spartacus: Blood and Sand. Samen met echtgenote Vashti heeft hij twee jonge kids. Tijdens het eerste seizoen van Spartacus wordt Whitfield gediagnostiseerd met een zeldzame vorm van lymfeklierkanker. Dit zet het leven van het gezin volledig op z’n kop, vanwege de onzekerheid en een lang behandelproces. Be Here Now gaat over de gevolgen van de diagnose en hoe hij en zijn vrouw hiermee omgaan.

Be Here Now

Een openhartige documentaire

Andy en Vashti schenken de kijkers een kijkje in hun persoonlijke leven. Dit zorgt voor scènes die hartverscheurend en emotioneel zijn, maar tegelijkertijd hoopvol en inspirerend. Afwisselend spreken Andy en Vashti openlijk over hun gevoel. Andy is zich bewust van zijn sterfelijkheid. Soms heeft hij het gevoel er alleen voor te staan, soms voelt hij zich juist gesteund door zijn omgeving. Hij neemt zichzelf voor om in het hier en het nu te leven. Vashti wordt gek over de onzekerheid in de toekomst, waarin zij wellicht hun kleine kinderen alleen moet opvoeden. Ze weet niet goed wat de toekomst hun gaat brengen.

Be Here Now

Be Here Now is een ode aan de liefde

Aan de kijker wordt het hele proces getoond, van het afscheren van Andy’s haar tot alternatieve werkwijzen die hij ondergaat in het buitenland. De rode draad in de documentaire is de onvoorwaardelijke liefde tussen Andy en Vashti, en die van hen naar hun kinderen. Be Here Now is hierdoor ook een mooi voorbeeld van wat liefde is en hoe twee mensen zo met elkaar verbonden kunnen zijn. De documentaire maakt op een gegeven moment een tijdsprong van een jaar, waardoor ook de nasleep van Andy’s uiteindelijke dood naar voren komt.

Een echte aanrader

Als documentaire is Be Here Now is een absolute aanrader. Hij heeft een tijd op Netflix gestaan, maar is onlangs verwijderd. Je zal dus een andere manier moeten vinden om de documentaire gratis te kijken. Onder andere om je bewust te worden van je plek in de wereld, en hoe belangrijk het is om af en toe stil te staan en in het hier en nu te leven. Zoek je een andere aanrader voor een documentaire? Dan kan je misschien Inside The Real Narcos proberen.