Gratis films kijken, streamen & downloaden

Je hoeft in ons huidige digitale tijdperk helemaal niet per se op je tv af te stemmen op een bepaalde zender op een bepaalde tijd om je favoriete serie te kunnen volgen. Netflix heeft voor een revolutie gezorgd op het gebied van films en series. Hun aanbod is groot, maar natuurlijk niet gratis. Na je eerste maand in ieder geval niet meer. Daarbij komt dat Netflix steeds meer concurrentie krijgt van andere streamingsdiensten, zoals HBO, Videoland, Amazon Prime en Youtube Premium. Als je toegang tot al die content wil hebben, kost dat je toch weer enkele tientallen euro’s per maand. Daarom hebben voor jou een aantal opties op een rij gezet, waarmee gratis series kijken mogelijk wordt.

IMDb TV

Eerder schreven we je al over het nieuwe platform van IMDb genaamd IMDb TV. In de VS is deze streamingsdienst al langer beschikbaar, maar moet nog naar Nederland komen. Het is bedoeling dat met IMDb TV niet alleen films, maar ook gratis series kijken mogelijk. De inkomsten worden namelijk geworven uit de reclameopbrengsten. Dit houdt wel in dat dat wat je kijkt, onderbroken wordt door reclames. Het lijkt dus een beetje op de goedkope variant van Spotify. Wanner IMDb TV hier beschikbaar wordt, is nog niet bekend. Door de samenwerking met grote studio’s belooft het aanbod wel divers te zijn.

IMDb TV

Popcorn Time

Een van de bekendste streamingsdiensten waar gratis films kijken mogelijk is, is Popcorn Time. Deze service heeft een prettig werkend dashboard, dat niet moeilijk te navigeren is. Het aanbod van de dienst is bovendien relatief breed. Popcorn Time beroept zich op het BitTorrent-protocol en draagt zodoende geen rechten af. Dit heeft in het verleden nogal eens geleid tot problemen voor het platform. Gebruik van een VPN-verbinding is je dan ook aangeraden.

gratis series kijken

Snagfilms

Ondanks de naam van dit platform is naast films ook gratis films kijken mogelijk met Snagfilms. Met een aanbod van zo’n 5000 titels ben je met Snagfilms wel even zoet. Dit zijn zowel films, maar ook tv shows. Het ding is dat het daarvan voor een groot deel wel om minder bekende content gaat, maar meer ruimte om op ontdekkingsreis te gaan. Het platform is onafhankelijk en wordt door advertenties ondersteund. Ook kan je er meerdere documentaires vinden van onafhankelijke filmmakers, zoals een docu over de Rolling Stones. Snagfilms werkt overzichtelijk door een dashboard dat iets wegheeft van de interface van Netflix.

gratis series kijken

TubiTV

Zoals zoveel footloose start-up ondernemingen is gevestigd in het Californische epicentrum van de social media Silicon Valley. Sinds de lancering van TubiTV in 2014 weet deze streamingswebsite gestaagd de weg naar boven te vinden. Het grote voordeel van TubiTV is dat hun aanbod bestaat een totaal 12.000 film- en serietitels, best behoorlijk. Dit kan de streamingsdienst doen door dat wat door jou gestreamd wordt te onderbreken voor reclames. Het model lijkt dus op dat van IMDbTV en kan op die manier gratis aangeboden worden. Nog een overeenkomst is dat ook Tubi overeenkomsten gesloten heeft met studio’s als Paramount, MGM en Lionsgate. Wel is het platform alleen toegankelijk met een VPN in Nederland.

gratis series kijken

The Pirate Bay

Een andere optie die je hebt voor het gratis series kijken, is een torrent site. Wat nog altijd de populairste en meest bezochte sites, is the Pirate Bay. Maar er zijn er meerdere alternatieven van Pirate Bay in 2019. Er is vaak geprobeerd deze piratenbaai uit de lucht te halen, maar iedere weet de site het te overleven. Wat men namelijk gewoon doet, is het domein van de site aanpassen. Je zult dus geregeld even moeten googlen wat het huidige domein van the Pirate Bay is. De moeite waard is het wel, want het aanbod op TPB is, ook qua series, zeer uitgebreid. Gebruik wel even VPN-verbinding, anders ben je zo eenvoudig traceerbaar.

Pirate Bay

1337x

Dit is een alternatief op de Pirate Bay, maar er zijn er heel veel die gratis series kijken mogelijk maken. 1337x is een fijne torrent site, die goed werkt en beschikt over een heldere interface. De website heeft iets minder muziek beschikbaar, maar zeker qua films en series is het aanbod zeer divers en, ook prettig, behoorlijk actueel. Hier zul je vrijwel iedere serie kunnen vinden die jij wil bekijken. Meestal staan losse afleveringen, die nieuw op bijvoorbeeld de Amerikaanse tv uitgezonden zijn, na een of twee dagen op 1337x. En als je iets meer geduld, kan je vaak een seizoen in zijn geheel downloaden. Let wel, gebruik ook hiervoor een VPN-verbinding.

torrent sites

Inspiratie nodig? Dit zijn de hoogst genoteerde films en series van 2019 op IMDb.