Het verhaal van de film Black Lotus

Black Lotus gaat over de ex-special forces officier Matteo Donner, die kampt met een schuldgevoel nadat zijn beste vriend is omgekomen tijdens een gezamenlijke missie. Nu reist hij de wereld over totdat hij terugkeert in Amsterdam. Hier belandt hij in een eenmansoorlog en moet hij het ontvoerde dochtertje van zijn overleden vriend zien te redden van het plaatselijke misdaadsyndicaat.

 

Wie is er naast Rico Verhoeven te zien?

The King of Kickboxing heeft al een paar keer verteld dat hij graag een acteercarrière wil in het buitenland. Zo heeft hij in Nederland al een paar kleine rollen gehad in bijvoorbeeld Bon Bini Holland 3 en Undercover. Ook sprak hij de stem in van de geanimeerde stier Ferdinand in de gelijknamige kinderfilm. Nu is hij aardig goed op weg met zijn hoofdrol als Matteo Donner in de Black Lotus.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rico Verhoeven (@ricoverhoeven)

Naast de elfvoudig wereldkampioen kickboksen zijn er veel internationale sterren te zien. Een van deze sterren is de Amerikaanse Frank Grillo. Je kan hem kennen als Diaz in The Grey of als Brock Rumlow in Captain America: The Wintersoldier. Daarnaast zijn ook de Finse Peter Franzén (Vikings), de Israëlische Rona-Lee Shimon (Messiah), de Deense Roland Møller (Skyscraper), de Zweedse Magnus Samuelsson (The Last Kingdom) en de Belgische Kevin Janssens (Vermist) te zien. Black Lotus is geregisseerd door de Bulgaarse Todor Chapkanov, die eerder werkte aan films zoals The Hitman’s Bodyguard en London Has Fallen.

Wat is de releasedatum?

Op Instagram plaatste Rico Verhoeven de eerste beelden van de eerste film. Hieronder schreef hij: “Het is nooit gemakkelijk om dromen waar te maken. Daarom worden ze ‘dromen’ genoemd. Dit is er weer eentje die werkelijkheid werd. Mijn eerste hoofdrol in een grote internationale actiefilm genaamd BLACK LOTUS! De wereldpremière is op 10 april 2023. En voor de Nederlandse fans draait @blacklotus_film op 13 april 2023 in de bioscopen.” Ben jij nu ook benieuwd naar de teaser? Check hem dan hieronder: