Jude Law schittert in The Young Pope

In The Young Pope speelt Jude Law (die we kennen van films zoals Sherlock Holmes en The Grand Budapest Hotel) de rol van Lebby Belardo. Leddy wordt op jonge leeftijd de nieuwste paus. In die machtige positie is hij niet bepaald van plan om alles volgens het boekje te doen. Sterker nog, hij komt met controversiële wetten en voorstellen, gedreven door zijn jeugd waarin hij door zijn losbandige ouders is achtergelaten. In het Vaticaan zorgt zijn aanstelling voor veel reuring. Zo is hij de jongste paus ooit en is hij ook nog eens de eerste Amerikaan in deze positie.

Als nieuwe paus neemt Lenny de naam Pius XIII aan. Als leider van de kerk heeft misschien de steun van Zuster Mary (gespeeld door Diane Keaton) door wie hij is opgevoed, maar niet iedereen is blij met hem. In het geheim is men dan ook aan het werk om zijn macht af te nemen. Daarnaast speelt zijn jeugd en de afwezigheid van zijn ouders ook een grote rol.

The Young Pope

The New Pope is een vervolg op de serie

In de tien afleveringen is er zowel sprake van drama als van komedie, wat voor een serie zorgt die extreem vermakelijk is. Dat zorgde voor een IMDb-score van een steengoede 8.4. Dat niet alleen: vier jaar na de serie kwam er een vervolg. Dat vervolg heet The New Pope, waarin Lenny te maken krijgt met een opvolger. Die nieuwe paus wordt gespeeld door John Malkovich en blijkt een grote rivaal van Lebby te worden.

The Young Pope op Netflix

The Young Pope wordt geprezen om de humor die erin zit verwerkt en om de mooie beelden. Het is dan ook logisch dat er uiteindelijk een vervolg van de serie kwam, al is The New Pope niet op Netflix te zien. De 10 afleveringen van The Young Pope, tussen de 46 en 60 minuten, zijn dat wel.

 

Op Netflix vind je overigens nog veel meer series die steengoed in elkaar zitten. Dit zijn de 20 beste series op Netflix volgens IMDb.