The Green Mile komt naar Netflix in september

Deze topfilm is al wel een tijd op Videoland en Amazon Prime te zien, maar op de meest gebruikte streamingdienst is de film nog niet te zien. Nu is het hoge woord er dan toch uit: op 4 september komt The Green Mile dan eindelijk ook naar Netflix.

Tom Hanks schittert in deze goede film

De film gaat over Paul Edgecomb (Tom Hanks). Terwijl hij zijn oude dag doorbrengt in het bejaardentehuis, kijkt hij terug op zijn leven als gevangenisbewaker op de beruchte death row van de Cold Mountain-gevangenis. Aan bod komt het bijzondere verhaal van 1935. Edgecomb ontwikkelde toen een bijzondere band met een van de gevangenen. De zwarte reus John Coffey wachtte de elektrische stoel omdat hij twee kleine meisjes zou hebben vermoord. Zijn situatie is echter extra abnormaal door een speciale eigenschap van deze gevangene.

Green Mile

Hoewel de film al redelijk oud is (1999), is het een van de beste van zijn soort. Met Tom Hanks in de hoofdrol en Michael Clarke Duncan als beruchte moordenaar kon het dan ook niet anders dat deze film een echte must-see zou worden. Regisseur Frank Darabont, bekend van de Shawshank Redemption, deed daar nog een schepje bovenop en maakte een heus meesterwerk. Met een 8,6 op IMDb en een publieksscore van 94% op Rotten Tomatoes heeft deze film die titel echt verdiend.

 

Netflix releases

September 2020 brengt ons nog een aantal nieuwe Netflix releases. Vooral het comedy genre wordt aangevuld met een aantal topfilms. Zo vind je volgende maand de film The Mask met Jim Carey en Cameron Diaz, A Million Ways to Die in the West met Seth MacFarlane en Charlize Theron, Johnny English en Johnny English Reborn ook terug op Netflix. Ook Jurassic World Camp Cretaceous (2019) en The Babysitter: Killer Queen (2020) verschijnen eind september op Netflix, voor als je op zoek bent naar wat meer spanning.