Eerlijk kijkje achter de schermen in The Crown

Op Netflix vinden we veel beeldmateriaal dat gaat over waargebeurde verhalen. We hebben het dan niet alleen over true crime documentaires zoals Don’t Fuck With Cats of het recente Trial by Media. Ook qua series is er genoeg te vinden. Een goed voorbeeld is The Crown. Deze serie besteedt elk seizoen aandacht aan tien regeringsjaren van de huidige koningin van Engeland. Dat klinkt misschien als een historische, langdradige serie. Maar niets is minder waar. De koningin is al sinds 1952 koningin. In haar lange regeringsperiode heeft ze veel heftige gebeurtenissen meegemaakt. Ook binnen de koninklijke familie was het niet altijd (en nog steeds niet) alleen maar rozengeur en maneschijn. The Crown verzwijgt niets en geeft hiermee een all-round inkijk in het leven de koningin.

De cast wisselt per seizoen

Opvallend aan The Crown is dat dezelfde acteurs en actrices niet alle seizoenen meegaan. Logisch. Make-up en special-effects kunnen veel doen, maar niet alles. Doordat de serie steeds een sprong in de tijd maakt, is het daarom logisch dat de cast wordt vervangen. Onder andere Helena Bonham Carter en Matt Smith zijn te zien geweest in de serie. In toekomstige seizoenen zullen onder andere Gilian Anderson (Sex Education) en Imelda Staunton (Professor Omber in Harry Potter) te zien zijn.

The Crown

Dure Netflix productie

Doordat elk seizoen een bepaalde periode omslaat, is het ook gemakkelijk om te constateren wanneer de serie stopt. Dit zal zijn na het vijfde seizoen. Liefhebbers van The Crown kunnen dus nog maar twee seizoenen genieten van de koningin en de gebeurtenissen in en rondom het koningshuis. Na de productie zal Netflix in elk geval weer wat budget over te hebben om aan andere series te besteden. Alleen al het eerste seizoen kostte namelijk €110 miljoen. Ben je benieuwd geworden naar The Crown, dan zijn de drie seizoenen te zien op Netflix.