De gratis proefperiode van Netflix

Kijk jij ook al tijden gratis naar Netflix door telkens met een ander e-mailadres gebruik te maken van de gratis proefperiode? Dan sta je vanaf nu voor een dilemma: óf betalen, óf geen Netflix meer voor jou. Ze zijn namelijk per direct gestopt met de periode van 30 dagen dat je gratis naar Netflix kan kijken.

Het idee achter de gratis proefperiode was dat je Netflix kosteloos uit kon proberen om er zo achter te komen of het iets voor je was. Zo ja, kon je abonnee blijven en de reguliere maandelijkse kosten betalen. Als dat het niet voor je waard was kon je je abonnement na de gratis periode stopzetten. Er werd veel misbruik gemaakt van deze service. Door meerdere keren een account aan te maken met een ander e-mailadres kon je voor een lange periode gratis gebruik maken van de wereldberoemde streamingdienst.

TV kijken

In sommige andere landen hebben ze nog wel een proefperiode

Onze oosterburen kunnen nog wel gebruik maken van een gratis proefperiode. Ditzelfde geldt bijvoorbeeld voor inwoners van de Verenigde Staten. In Nederland en België zijn ze gestopt met deze service. Sinds Netflix in Nederland beschikbaar was, in 2013, kon je gebruik maken van een gratis proefperiode. Daar komt nu dus een einde aan.

De concurrentie ruikt zijn kans

Netflix heeft sinds kort serieuze concurrentie van andere streamingdiensten. Disney+ en Apple hebben recentelijk de markt betreden. Zij hebben nu een belangrijk voordeel in het binnenhalen van nieuwe klanten. Deze streamingdiensten hebben namelijk wel gewoon een gratis proefperiode waardoor mensen eerder geneigd zijn deze streamingsdiensten uit te proberen dan Netflix.

Disney+

Netflix geeft geen uitleg

Wat de precieze reden achter het besluit is, is onbekend. Ze hebben niet toegelicht waarom ze dit hebben gedaan en willen geen reactie geven. Daarom blijft het voorlopig gissen voor de reden en weten we niet of de gratis proefperiode later nog terugkeert. In de nabije toekomst komen ze wellicht alsnog met een verklaring!