Nieuw op Netflix in week #7

Een documentaire over de gevangenis, een tweede seizoen over de ‘war on drugs’ in Mexico of een sciencefiction-film: Netflix heeft weer drie unieke titels voor ons in de aanbieding. Deze titels verschijnen deze week nog nieuw op Netflix.

Narcos: Mexico Seizoen 2

Na het eerste seizoen van Narcos: Mexico was het lang wachten. Gelukkig kunnen we deze week nog genieten van het tweede seizoen. De ‘war on drugs’ van de jaren ’80 is in dit seizoen heftiger dan ooit. Félix Gallardo zal samen met zijn Guadalajara kartel voor hete vuren komen te staan. Zo zullen ze met andere kartels de strijd om macht moeten uitvechten en worden ze achterna gezeten door Walt Breslin, een nieuwe DEA-agent. Alsof dit niet nog niet voor genoeg spanning zorgt, wordt in de trailer al gauw duidelijk dat binnen Félix’ eigen team ook niet iedereen te vertrouwen is. Het is paar fijn dat vanaf donderdag 13 februari alle afleveringen nieuw op Netflix verschijnen, want dit tweede seizoen wordt weer binge-material.

 

Q Ball

Het leven in Amerikaanse gevangenissen is soms hard. Kijk maar naar de 10 beste gevangenisfilms ooit. De San Quentin gevangenis, bijgenaamd de ‘Q’, is geen uitzondering op deze regel. In de gevangenis worden veel moorden gepleegd en zitten sommige gevangenen lange straffen uit. Reden genoeg voor een grimmige sfeer, zou je denken. Toch is er één lichtpuntje te ontdekken: basketbal. Door hun gedeelde passie komen veel gevangenen samen. Als een georganiseerd team wordt er wekelijks gestreden tegen andere basketbalteams van buiten de gevangenis. Deze documentaire gaat over het leven op en rondom het basketbalveld, als ook het leven in de gevangenis zelf. Terwijl in Quentin de vrijheid van gevangenen wordt afgenomen, krijgen ze deze door te basketballen weer terug, lijkt de boodschap van de docu. Vanaf dinsdag 11 februari kun je deze docu nieuw op Netflix bekijken.

 

Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Deze film is alweer redelijk oud en komt uit 2004. In dat jaar won de film een Oscar voor Beste Script en werd actrice Kate Winslet genomineerd voor haar hoofdrol. Naast Winslet speelden er nog andere topacteurs- en actrices in de film: Jim Carrey, Kirsten Dunst, Mark Ruffalo en Elijah Wood. De sciencefiction-film draait om een erg tegenstrijdig stel, waarvan de man erg saai is en de vrouw erg excentriek. Nadat hun relatie moeizamer gaat besluit ze al de herinneringen aan hun relatie te laten verwijderen. Uit woede begint de man ook aan dit verwijderproces. Tijdens het proces krijgt hij echter spijt en hij belandt in een race tegen de klok om toch nog de mooie dingen te blijven herinneren. Vanaf vrijdag 14 februari staat de film nieuw op Netflix.