Netflix preview uitschakelen

Sinds kort is het mogelijk om de zogenaamde Netflix preview uit te schakelen. En dat werd hoog tijd, want gebruikers van de streamingdienst klaagden al tijden over deze functie. Als je hier van af wil, kun je het laten zien van trailers uitzetten in je profielinstellingen. Ga naar het menu ‘Instellingen voor afspelen’ en vink de optie ‘Tijdens het browsen op alle apparaten worden automatisch previews weergegeven’ uit.

Netflix preview uitschakelen

Nieuwe serie of film vinden

De keerzijde hiervan is dat je misschien minder snel geïnspireerd wordt een nieuwe serie of film te proberen. De Netflix preview helpt namelijk als je nog niet helemaal zeker bent over een bepaalde serie, maar heeft dus zoals gebleken ook haar nadelen. Als je iets nieuws zoekt, bekijk dan onze Netflix-artikelen en vind de series die bij jou passen. Benieuwd wat er deze maand allemaal op de streamingdienst gaat verschijnen?

Netflix preview uitschakelen

Andere Netflix functies

Daarnaast zijn er meerdere handige functies op Netflix die je aan of uit kan zetten. Zo kun je bijvoorbeeld je kijkgeschiedenis verwijderen als je je account deelt met iemand anders. Dan heb je geen last van elkaar aanbevolen films of series. Je kan ook je ip-adres veranderen om zo wereldwijd Netflix te kijken, dat geeft je toegang tot honderden extra films en series. Wil je andere talen leren? Daar heeft Netflix ook een handige truc voor.