Prijs oneerlijk

Steeds meer gebruikers op Netflix weten ondertussen dat het aanbod verschilt per land. Wat natuurlijk raar is, want je betaalt als gebruiker voor het ‘volledige’ aanbod van Netflix. Aan een Netflix abonnement ben je maandelijks als snel 13,99 euro kwijt. Dat Amerikanen voor ongeveer hetzelfde bedrag meer kunnen kijken, is dus niet heel eerlijk.

Nog meer films en series

Wat kunnen Amerikanen allemaal wel kijken en wij niet? In Amerika zijn er 15.000 titels te bekijken. In Nederland zijn dat er veel minder, namelijk 3.000 titels. Er is een handig en vrij simpel trucje voor om al die titels vanuit hier alsnog te bekijken. Het heeft te maken met het ip-adres van je WiFi-netwerk. Hoe doe je dat nou?

netflix

Zo werkt het

Aan het ip-adres van bijvoorbeeld je router kun je zien waar je je op dit moment bevindt. Is dat in Nederland, krijg je alleen het Nederlandse aanbod op Netflix te zien. Simpel, toch? Om je ip-adres te kunnen veranderen naar Amerika, heb je een VPN nodig. Er bestaan gratis VPN-verbindingen, maar ook betaalde. Betaalde VPN is duurder, maar wel aan te raden om een betaalde VPN-verbinding te gebruiken. Dan gaat het streamen sneller en is de beeldkwaliteit scherper. Het is misschien handig om te weten dat VPN legaal is en dat Netflix niks doet aan het tegengaan van VPN. Je kan dus veilig Amerikaanse films en series streamen.

Welke VPN moet ik gebruiken?

Er zijn talloze VPN-programma’s te vinden online. Maar het is aan te raden om betaalde verbindingen te gebruiken. Kijk bijvoorbeeld eens naar Express-VPN of Surfshark. Vaak heb je de mogelijkheid om in een proefperiode van 30 dagen te kijken of de VPN iets voor jou is. Daarna moet je gaan betalen. Het is erg simpel om zo’n programma te installeren. Op je telefoon kun je ze namelijk gewoon downloaden in je Google Play Store of AppStore.