Netflix verwijdert deze films en series

Om de zoveel tijd worden we verrast met interessante binnenkomers op Netflix. Ook deze week verschijnen er nieuwe films en series om van te genieten. Toch moeten we helaas ook af en toe afscheid nemen van titels. Begrijpelijk, want anders wordt het overzicht wel heel erg uitgebreid en zien we door de bomen het bos niet meer. Over het verdwijnen van onze favorieten hoeven we ons doorgaans geen zorgen te maken. Het zijn juist eerder de alternatieve en onbekende films en series die Netflix offline haalt. Toch zitten daar ook echte parels tussen.

Opvallende series die we niet meer kunnen zien

Van grote namen zoals Tiger King en La Casa de Papel kunnen we voorlopig nog wel blijven genieten (al heb je deze waarschijnlijk al lang gezien). Toch is de lijst die zal worden verwijderd erg uitgebreid. Denk bijvoorbeeld aan de 2 seizoenen van de science-fiction serie 12 Monkeys. Hierin reist een tijdreiziger terug naar ons jaar, om een geheimzinnige organisatie genaamd ‘The Army of the Twelve Monkeys’ te dwarsbomen. Mislukt zijn missie, dan zullen ze de aarde verwoesten met een kwaadaardig virus. Ook The Musketeers, waarvan er drie seizoenen op Netflix staan, is binnenkort niet meer te zien. In die serie volgen we de musketiers in hun opdracht het Parijs van de 16e eeuw te beschermen.

Netflix

Goede films die zullen verdwijnen van Netflix

Het hoog-gewaardeerde Full Metal Jacket is straks ook niet meer te zien. De film krijgt op IMDb maar liefst een 8.3 als score. De oude film uit 1987 gaat over de Vietnamoorlog. Toch is de film geheel in Engeland opgenomen, waardoor het zeven jaar duurde voordat de opnames waren afgerond. Ben jij fan van de Mad Max films, dan is vandaag bovendien de laatste dag dat je Mad Max: Beyond Thunderdome kunt zien. In de film is Max Rockatansky weer te volgen op nieuwe avonturen. De gehele lijst met alle films en series die van Netflix zullen verdwijnen vind je hieronder. Let op: voor veel films is vandaag de laatste dag dat je ze nog zien kan.

Netflix

De gehele lijst

30 april 

27: Gone Too Soon
30 Minutes or Less
Abby Sen
American Experience: The Circus (1 seizoen)
American Experience: The Island Murder
Bombay Talkies
Defying the Nazis: The Sharps’ War
Dharam Sankat Mein
Drisham
Fire in the Blood
Full Metal Jacket
Gridiron Gang
Harry Benson: Shoot First
The House Bunny
Inkaar
Ken Burns: Prohibition
Le K Benzema
Losing Sight of Shore
Loving Pablo
Mad Max: Beyond Thunderdome
Mary Kom
Maya Angelou: And Still I Rise
Moh Maya Money
OMG: Oh My God![/i]
Pyaar Ka Punchnama
Queen
Secrets of Althorp – The Spencers
Secrets of Scotland Yard
Secrets of Selfridges
Secrets of Underground London
Secrets of Westminster
Special 26
Stop at Nothing: The Lance Armstrong Story
Tanu Weds Manu
Shaitan
Terra
Yamla Pagla Deewana 2

9 mei

Ken Burns: The War – seizoen 1

15 mei

The Musketeers – seizoen 1-3

18 mei

Twelve Monkeys – seizoen 1-2

21 mei

Feed the Beast – seizoen 1

The Mind of a Chef – seizoen 1-5

22 mei

Dramaworld – seizoen 1