De Netflix Original Triple Frontier is volgens velen nu al de tofste film van het jaar. In Triple Frontier draait alles om de verwaarlozing van oorlogsveteranen, die op hun eigen benen hun financiële misère proberen weg te werken. Een thema dat dichtbij de Amerikanen staat omdat er nog vaak op respectloze wijze wordt omgegaan met de veteranen. Dit is een film die op een karakteristieke wijze dit probleem aan de kaart brengt.

Netflix Original Triple Frontier

De film draait om vijf voormalig Special Forces-leden. Jarenlang hebben zij hun leven op het spel gezet voor volk en vaderland, maar zonder passende beloning. Hierom nemen zij het heft in eigen handen. Zij gaan namelijk de grootste drugsbaron in Zuid-Amerika overvallen. De volgende zin in de film vat het probleem en realiteit op kritische wijze samen: “Ze stelen de beste jaren van je leven en vervolgens, na je veertigste, wordt je zonder pardon bij het grof vuil gezet.”

De frustratie over hoe er met de oorlogsveteranen wordt omgegaan, wordt in de film prachtig weergegeven. Nadat Redfly (gespeeld door Ben Affleck) zijn jaren als Special Force-lid heeft gespendeerd, heeft hij zich financieel flink in de nesten gewerkt. Daarom heeft hij zijn voormalig kameraden bij elkaar geroepen (die ook een marginaal bestaan leven), om de dubieuze missie aan te gaan om iederen uit de financiele problemen te halen. De missie vergt veel van de mannen en alles wat ze hebben geleerd in hun tijd bij de special forces komt van pas.

Lovende recensies

Aangezien het al een buzz had gecreerd voordat de film uberhaupt online kwam, was de dag van vandaag met dikgedrukte letters in vele agenda’s te vinden. Dit blijkt ook uit het aantal recensies die al online staan. Op het moment van schrijven al 287 stemmen om iMDB, met een score van 9.1 van de 10. “De film schat de intellegentie van het publiek hoger in dan menig filmmaatschappij doet (AD.nl).” “Nu al de beste film van het jaar! (boston.com)” Zijn maar enkele citaten die online zijn gezet. Het kijken meer dan waard.

Klaar met kijken en je hebt nog tijd over? Vergeet dan niet een van de volgende toffe series of films van maart te checken!