Maestro (woensdag 20 december)

Vanaf woensdag 20 december zal de film Maestro op Netflix te zien zijn. Maestro is een Amerikaanse biografische film, geregisseerd en mede geschreven door acteur Bradley Cooper, die in deze film zelf de hoofdrol speelt. Maestro vertelt het verhaal van de legendarische Broadway-componist Leonard Bernstein, die onder andere bekend is van de muziek van de bekende musical West Side Story. Hierin wordt het verhaal van zijn leven, en vooral zijn liefdesleven verteld. Zo heeft hij namelijk een ingewikkelde en levenslange relatie met Felicia Montealegre Cohn Bernstein, die hij in 1946 op een feestje ontmoet. Zowel zijn liefdesleven als zijn professionele leven wordt gevolgd. Hij kreeg wereldwijde bekendheid als dirigent en zo leidde hij enkele van ’s werelds meest gerenommeerde orkesten. Daarnaast componeerde hij ook verschillende muziekstukken voor film en theater. Naast West Side Story creĆ«erde hij ook nog andere succesvolle Broadway-musicals zoals On the Town en Candide.

Naast Bradley Cooper spelen er ook vele andere grote namen in deze film. Zo kruipt The Great Gatsby-actrice Carey Mulligan in de huid van Felicia, de vrouw van Leonard Bernstein. Daarnaast is ook actrice Maya Hawke in deze film te bewonderen, die bekend is van de Netflix-serie Stranger Things. Verder zijn er ook rollen weggelegd voor Matt Bomer, Sam Nivola en Sarah Silverstein. Kortom, een cast vol supersterren.

De film scoort op IMDb een 7.3 van de 10 sterren en op Rotten Tomatoes scoort hij 81% op de Tomatometer en 89% als Audience Score. “Onder leiding van een paar krachtige optredens biedt Maestro een aangrijpend overzicht van het leven en de legacy van een enorm talent“, wordt op Rotten Tomatoes beschreven. Bekijk hieronder de trailer:

 

Top Gun: Maverick

Een aantal dagen na de release van Maestro zal op vrijdag 22 december ook de film Top Gun: Maverick op Netflix te bewonderen zijn. Deze actiefilm gaat over een man genaamd Pete ‘Maverick’ Mitchell, die de pilotenopleiding volgde bij Top Gun. Na jarenlang als piloot te hebben gewerkt neemt hij vervolgens de rol van mentor op zich waarbij hij een nieuwe generatie gevechtspiloten op zal leiden. Tom Cruise speelt de rol van piloot Pete, en daarnaast zijn er nog vele andere acteurs en actrices in deze film te zien zoals Jennifer Connelly, Glen Powell en Val Kilmer. Op MovieMeter staat deze film zelfs op de derde plek in de top 50 beste films uit 2022. Ook op IMDb scoort de film erg goed, namelijk een 8.3 van de 10 sterren en op Rotten Tomatoes scoort de film 96% op de Tomatometer en 99% als Audience Score. Dat belooft dus veel goeds! Bekijk hieronder de trailer: