Om de top 5 producties van 2022 te beleven op een absoluut bioscoopniveau, dien je allereerst te zorgen voor een goede set-up. Zo is het mogelijk om zelf een thuisbioscoop te bouwen. We kunnen begrijpen dat je dat net iets teveel van het goede vindt, vooral als je niet bepaald de ruimte ervoor hebt. Wat je in ieder geval nodig hebt voor een goede bioscoopervaring zijn twee ingrediënten: oogstrelend beeld en oorstrelend geluid. Tip van de redactie: Philips TV komt met twee producten die samen een waanzinnige bioscoopervaring bieden: de Philips OLED807 en de Philips Fidelio FB1 Soundbar.

philips ambilight tv kopen beste films bioscoop geluid 4K

Philips OLED807

Philips TV €1499 Shop nu
Fidelio soundbar philips bioscoop speaker

Philips Fidelio FB1 SoundBar 7.1.2

Philips €799,99 Shop nu

Terug naar de lijst van de beste films. Stuk voor stuk zijn het producties die het afgelopen jaar ons filmhart sneller lieten kloppen. Welke is jouw favoriet? Check de top 5 hieronder:

5. The Northman

We beginnen de lijst van beste films van 2022 met The Northman. Vol wraak gaat de zoon van koning Aurvandill War-Raven, prins Amleth, naar IJsland om terug te halen wat van hem is gestolen: zijn vader, moeder en zijn koninkrijk. Hij gaat op een moorddadige zoektocht om zijn vijand te vinden, wiens leven voor altijd met het zijne is verbonden door het lot.

Alexander Skarsgård (The Legend of Tarzan) kruipt in de huid van de prins. Verder spelen ook Nicole Kidman (Moulin Rouge), Ethan Hawk (Training Day), Anya Taylor-Joy (The Queen’s Gambit) en Willem Dafoe (At Eternity’s Gate) een rol in The Northman. Genoeg redenen dus om deze Viking-achtige film te kijken.

 

4. All Quiet on the Western Front

In onze ogen is dit een van de beste oorlogsfilms ooit. Het gaat over een jonge Duitse soldaat, Paul Bäumer, die samen met zijn vrienden ervaart hoe de aanvankelijke vreugde van het strijden voor hun land verandert in wanhoop en angst. Dit alles terwijl ze moeten vechten voor hun eigen leven, en dat van anderen, in de loopgraven. De film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Erich Maria Remarque uit de jaren twintig. Toen de Nazi’s aan de macht kwamen in 1933 werd het boek verboden en verbrand in Duitsland omdat het werd gezien als anti-oorlogspropaganda. Het verhaal heeft dus al heel wat doorstaan en kan je nu zelf checken.

Felix Kammerer speelt de jonge soldaat Paul Bäumer. Naast hem zijn ook Daniel Brühl (Rush), Albrecht Schuch (Berlin Alexanderplatz), Aaron Hilmer (Die Pfefferkörner), Moritz Klaus (Kleine Morde) en Adrian Grünewald (Zero) te zien in All Quiet on the Wester Front.

 

3. Avatar: The Way of Water

Daar is ie dan eindelijk. Tien jaar na de eerste film woont Jake Sully met zijn nieuwe familie op de extra solaire maan, Pandora. Wanneer een bekende dreiging terugkeert, moet Jake samenwerken met Neytiri en het leger van de Na’vi-race om af te maken waar hij eerder aan was begonnen en hun thuis te beschermen.

Net zoals in de eerste film bestaat de cast van Avatar: The Way of Water weer uit vele sterren. Ook zijn er terugkerende gezichten zoals Sam Worthington (Clash of the Titans), Zoe Saldana (Guardians of the Galaxy), Sigourney Weaver (Alien) en Stephen Lang (Manhunter). Daarnaast spelen Kate Winslet (Titanic) en Edie Falco (The Sopranos) een rol in deze film.

 

Laten we eerlijk zijn: de vorige Avatar-film heeft echt gezorgd voor een mouthdropping ervaring. Deze film moest iedereen koste wat het kost in de bioscoop kijken. Het is zonde als je zo’n waanzinnige productie niet kijkt op een beeld van maximale kwaliteit. Vandaag de dag kan je deze ultieme bioscoopervaring in huis halen met de OLED807 van Philips TV. Deze televisie is verkrijgbaar in formaten van 48 inch (een schermdiagonaal van 122 centimeter) tot en met 77 inch (een schermdiagonaal van 196 centimeter). Je haalt dus écht een bakbeest in huis.

philips oled 807 tv kopen bioscoop beste films 2022

Maar er komt meer bij kijken dan alleen het (bioscoop)formaat, veel meer. De Philips OLED807 beschikt over vierzijdig Ambilight, waardoor het kijken nog intenser wordt. Door de P5-processor zijn de beelden realistischer en vloeiender dan ooit tevoren. Besef: hoe levensecht zullen de animatiebeelden uit de Avatar-film wel niet zijn op deze tv?

philips tv oled

Als dat nog niet genoeg was, dan zal je bioscoopervaring nog echter worden door beeld en geluid door Dolby Vision en Dolby Atmos. Kortom, met deze televisie kom je heel dicht in de buurt van een thuisbioscoop.

2. The Batman

We gaan door met de nummer 2 uit deze lijst: The Batman. Al twee jaar beschermt Bruce Wayne de straten van Gotham City als The Batman. Dan laat een sadistische moordenaar een spoor van cryptische aanwijzingen achter die naar de onderwereld leiden. Als alles duidelijker begint te worden, komen de plannen van zijn tegenstander aan het licht en zal hij nieuwe relaties moeten smeden om hem te ontmaskeren en gerechtigheid te brengen.

Dit jaar mag Robbert Pattison (Twilight) in het pak van The Batman kruipen. Hij wordt geholpen door Andy Sekris (Planet of the Apes) en Jeffrey Wright (Shaft). Daarnaast zijn Zoë Kravitz (Mad Max: Fury Road), Colin Farrell (The Lobster), John Turturro (Barton Fink) en Paul Dano (There Will Be Blood) ook te zien.

 

1. Top Gun: Maverick

De ultieme winnaar van 2022 in onze ogen is Top Gun: Maverick. 30 jaar na de eerste film keert Captain Pete ‘Maverick’ Mitchell terug naar de U.S. Navy-Fighter Weapons School, TOPGUN, om een groep jonge piloten te trainen. Hier moet hij zijn verleden onder ogen komen en zijn angst opzijschuiven om een van de zwaarste missies te voltooien.

Tom Cruise (Mission: Impossible) mag weer in een straaljager stappen als Maverick. Hij wordt vergezeld door Jennifer Connelly (A Beautiful Mind), Miles Teller (Whiplash), Monica Barbaro (Splitting Up Together), Danny Ramirez (Assassination Nation) en Glen Powell (Hidden Figures). Verder keert ook Val Kilmer (The Doors) terug als Iceman.

 

Het enige wat jij nog nodig hebt om geheel in deze films gezogen te worden, is sterk geluid. Met de nieuwe Philips Fidelio FB1 Soundbar haal jij subliem Surround Sound in huis met slechts één apparaat. Door de ingebouwde subwoofer, twee omhoog gerichte luidsprekers, twee middenbereikwoofers en tweeter krijg jij het gevoel dat het geluid uit iedere hoek komt, net zoals in een bioscoop. Je krijgt tijdens Top Gun: Maverick bijna het gevoel dat je echt moet duiken voor de kogels die op Tom afkomen.

soundbar goede philips nieuw beste films 2022

Ook is deze soundbar gecertificeerd voor IMAX Enhanced, wat betekent dat het de audio-ervaring kan bieden zoals films in IMAX-bioscopen. Door het slanke ontwerp staat hij perfect bij de stijlvolle OLED807 van Philips TV. Heb jij deze twee gadgets bij elkaar, dan hoef je alleen één van de bovenstaande films te kiezen en je kan genieten van jouw thuisbioscoop. Check de website van Philips TV voor alle OLED-televisies en volg @philipstv.sound op Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste releases.

In samenwerking met Philips TV