Het vermogen van Robert van der Wallen

Robert van der Wallen verkocht zijn bedrijf BrandLoyalty zo’n negen jaar geleden en heeft de kneepjes van het verstandig investeren in de vingers. Dat heeft al veel resultaat geleverd. Je komt namelijk niet zomaar in de Quote 500. Robert staat op nummer 46 van de Quote 500 met een geschat vermogen van € 1,1 miljard.

Met zo’n bedrag hoef je niet bang te zijn om een investering goed of slecht gaat, je kan gemakkelijker risico’s nemen. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om je geld in andere dingen te stoppen, zoals een privéjet. Natuurlijk is deze jet niks vergeleken met de Gulfstream G800, de snelste privéjet ter wereld, maar toch is het een indrukwekkend speeltje.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bombardier (@bombardier_jets)

Allerduurste privéjet van Nederland

Natuurlijk heeft Van der Wallen niet alleen zijn geld zitten in zijn nieuwe privéjet. Hij kocht in 2016 een superjacht, dat hij de naam My Loyalty noemde, voor zo’n zeven miljoen euro. Maar ook heeft hij zijn eigen golfbaan en is hij voorzitter van de raad van commissarissen van PSV. Luchtvaartjournalist Menno Swart vertelt dat Robert van der Wallen de ‘allergrootste en allerduurste private jet’ van Nederland heeft. Het gaat om de Bombardier Global 6500 die, zonder verdere ingebouwde extra’s of aanpassingen, een nieuwprijs heeft van zo’n $56 miljoen. Dat is omgerekend €54 miljoen . Bizar!

Maar daar blijft het natuurlijk niet bij. Per jaar gaat het Robert nog eens 6,5 miljoen euro extra kosten, puur vanwege onderhouds- en brandstofkosten. Die paar miljoen stelt natuurlijk niks voor als je een miljardair bent met een privéjet die zonder tussenstop naar Singapore kan vliegen. Dit is overigens niet de eerste Bombardier die Van der Wallen heeft. Hij had eerder een Bombardier Challenger 605 ter waarde van €18 miljoen .

Foto’s van de nieuwe privéjet van Robert van der Wallen vind je hieronder:

(Foto via EHEHSpotter)