1. Kies de juiste ruimte voor je thuisbioscoop

First things first, waar ga jij exact jouw thuisbioscoop bouwen? Dit is logischerwijs afhankelijk van de ruimte die je tot je beschikking hebt. Mocht je geen ‘extra’ kamer over hebben, dan kan je ervoor kiezen om in jouw woonkamer een bioscoopsetting te creëren. Het grote voordeel daarvan: je hebt geen leeg zwart tv-scherm aan de muur hangen wanneer je hem niet gebruikt. Het nadeel zit hem echter in het feit dat jij wel degelijk met banken en stoelen moet gaan schuiven wanneer je deze kamer gebruikt voor andere doeleinden.

In de meest ideale situatie heb je dus een extra kamer vrij om een thuisbioscoop te bouwen. Deze kamer moet wel groot genoeg zijn en over een vlakke, lichtgekleurde muur beschikken om op te projecteren of om je grote beeldscherm op te hangen. Enerzijds versterkt dit het echte bioscoopgevoel en anderzijds wil namelijk niet met je neus dicht op een groot scherm zitten of op de schoot van je vrienden. Want laten we eerlijk zijn: als je het doet, dan doe je het goed. Vooral in deze situatie.

2. Geluid

Wanneer je denkt aan een thuisbioscoop, dan denk je hoogstwaarschijnlijk direct aan een groot scherm. Maar eigenlijk is dit iets wat we direct de wereld uit willen helpen. Goed geluid is minstens net zo belangrijk. Je hoeft bovendien niet een enorme geluidsinstallatie, bestaande uit tientallen grote speakers, aan te schaffen. Het kan allemaal veel compacter –  en stijlvoller – met de Philips Fidelio FB1 soundbar.

 

Volledig opgaan in subliem Surround Sound met slechts één soundbar, het kan. De nieuwe Philips Fidelio Soundbar FB1 – met ingebouwde subwoofer, twee omhoog gerichte luidsprekers, twee middenbereikwoofers en tweeters – zorgt voor een meeslepende geluidservaring boven en romdom je. Letterlijk de gehele ruimte wordt gevuld, net zoals in een bioscoopzaal. De kamerkalibratie maakt hem geschikt voor thuisbioscopen van verschillende groottes. Je kan de meegeleverde microfoon aansluiten en plaatsen op de plek waar jij zit. Vervolgens meet de soundbar hoe het geluid door de kamer stroomt en stemt hij zich hierop af. Over een ‘slimme speaker’ gesproken. Deze jongen is intelligent.

Fidelio soundbar philips bioscoop speaker

Philips Fidelio FB1 SoundBar 7.1.2

Philips €799,99 Shop nu

Bovendien is de Philips Fidelio soundbar gecertificeerd voor IMAX Enhanced, wat betekent dat het de audio-ervaring kan bieden zoals films in IMAX-bioscopen. Als kers op de taart zullen je favoriete films en series realistischer dan ooit klinken door Dolby Atmos. Tot slot is de soundbar niet alleen een lust voor het oor, maar ook voor het oog door de antracietkleurige Muirhead-lederen afwerking. Kortom, dit is dé gadget als jij streeft naar bioscoopgeluid.

3. Materialen en functionaliteiten voor comfort

Comfort, dan praten we natuurlijk allereerst over stoelen en/of banken. De keuze hierin is heel persoonlijk. De één wil echt de ervaring zoals in de bioscoop, met de rode recht opstaande stoelen. Begrijpelijk, want dat is wel classic way to go. Echter geven wij zelf de voorkeur aan een meer relaxte setting. Hiermee doelen we op loungebanken zodat je lekker met de beentjes omhoog kan.

Een andere mogelijkheid is om de kamer te vullen met comfortabele zitzakken. Die hebben het grote voordeel dat je deze wat eenvoudiger kan verplaatsen. Zo kan je de bioscoopruimte eenvoudiger gebruiken voor andere doeleinden en is alles makkelijker op te ruimen en schoon te maken. Want, laten we eerlijk zijn mannen: we gaan ongetwijfeld knoeien met al die popcorn, chips en nacho’s. Verder raden we je aan om te zorgen voor vloerbedekking, verduistering en ventilatie. Allemaal kleine factoren die de bioscoopervaring veel aangenamer maken.

4. Beeld

Het beeld. Wanneer jij een echte thuisbioscoop wil bouwen, hier de ruimte voor hebt en hier een gehele kamer voor gaat inrichten, dan gebruik je een beamer of een tv van een beestachtig formaat. Het laatstgenoemde hebben we gevonden. Maak kennis met The One TV van Philips.

philips the one grote tv

Laten we het allereerst over het formaat hebben van deze tv. The One is beschikbaar in verschillende formaten, van 43 inch tot en met 86 inch. Even ter realisatie: 86 inch staat gelijk aan een schermdiagonaal van maar liefst 218 cm. Een flink bakbeest dus.

the one tv philips

The One (86 inch)

Philips €2.999 Shop nu

Laten we het allereerst over het formaat hebben van deze tv. The One is beschikbaar in verschillende formaten, van 43 inch tot en met 86 inch. Even ter realisatie: 86 inch staat gelijk aan een schermdiagonaal van maar liefst 218 cm. Een flink bakbeest dus. Maar daar houdt het niet op. Het driezijdige Ambilight zorgt voor een extra meeslepend effect rond de 4K televisie. De slimme Philips P5-engine zorgt voor een constante optimalisatie van het beeld: scherpe details, natuurlijk levendige kleuren en vloeiend beeld. Check de website van Philips voor meer informatie over deze next-level televisie.

5. Zorg voor verschillende streamingopties

Oké, nu heb jij à la James Bond een dikke thuisbios gebouwd. Netjes! Maar dan komt het volgende grote dilemma: wat ga je kijken? Door het toenemende aanbod in verschillende streamingdiensten is de keuze reuze. Tip van de redactie: zorg ervoor dat je minstens twee abonnementen hebt lopen bij verschillende streamingdiensten. Hoe Netflix jaren geleden echt dik de #1 was, is dat vandaag de dag niet meer zo overduidelijk. Streamingdiensten als Amazon Prime en HBO Max worden alsmaar populairder onder film- en serieliefhebbers. Kijk dus goed naar het aanbod van de verschillende streamingdiensten en bepaal wat het beste bij jou past. Succes mannen!