The Rookie

We beginnen direct met een serie die vanaf 1 december 2023 op de streamingdienst te zien is. The Rookie is een Amerikaanse misdaadserie van de zender ABC. De serie volgt John Nolan, een veertigjarige man, die van zijn comfortabele, kleine stadsleven naar Los Angeles verhuist. Hij wil zijn droom nastreven door politieagent te worden voor de politie van Los Angeles. Hij moet navigeren door de gevaarlijke, humoristische en onvoorspelbare wereld van een ‘jonge’ politieagent, vastbesloten om zijn tweede kans te maken om het leven te tellen.

John Nolan wordt gespeeld door Nathan Fillion, die voornamelijk bekend is vanwege zijn rol als Richard ‘Rick’ Castle in de serie Castle. Hij won daarmee in zowel 2012 als 2013 de People’s Choice Award voor favoriete acteur in een dramaserie.

World War II: From the Frontlines

De volgende serie is van een wat serieuzere noot, de naam verklapt het eigenlijk al. Het is een docuserie over gebeurtenissen rondom de Tweede Wereldoorlog. Deze docuserie brengt de Tweede Wereldoorlog op unieke wijze tot leven met behulp van verlevendigd archiefmateriaal en stemmen van alle zijden van het conflict.

De verteller van deze docuserie BAFTA-winnaar John Boyega. Hem kennen we allemaal van zijn rol al Finn in Star Wars of anders als King Ghezo in The Woman King. World War II: From the Frontlines is vanaf 7 december te zien op Netflix.

1670

Tijd voor een satirische comedy. Het is 1670 (verrassend). Jan, hoofd van een adellijke familie en eigenaar van de (kleinere) helft van het dorp Adamczycha, droomt ervan om zich zo te profileren dat hij terug te vinden is op de bladzijden van de Poolse geschiedenis, het machtigste land ter wereld. De band van zijn levenssuccessen doet hem denken dat hij op de goede weg is.

Uiteindelijk erft hij alles wat hij heeft, en de rest bereikt hij met het harde werk van zijn eigen boeren. Zijn ambitieuze plannen worden echter verstoord door het moeilijke dagelijkse leven van de landeigenaar. In de regionale raad moet opnieuw een veto worden uitgesproken over het idee om de belastingen te verhogen, de boeren die niet overtuigd zijn van de theorie verliezen hun motivatie om te werken en hij krijgt nog wel meer dingen die niet meezitten te maken.

1670 is van 13 december te zien op Netflix. Bij de trailer moet je wel even de ondertiteling aanzetten, aangezien het een Poolse serie is.

 

The Crown S6 Part 2

Deze serie behoeft eigenlijk geen introductie meer, immens populaire serie gaat verder met het tweede deel van seizoen 6. Dit seizoen laat dus de belangrijke gebeurtenissen uit het midden van de late jaren negentig tot het begin van de jaren 2000 laten zien. Inmiddels hebben we het eerste deel al kunnen zien, en is het deze maand tijd voor het tweede deel. Iets wat expres in twee delen is opgeknipt, omdat de makers zo meer in detail konden gaan.

Iedereen die deel een al heeft zitten bingen, moet nog heel even wachten. Deel twee van het zesde seizoen van The Crown is vanaf 14 december te streamen.

 

Berlín

De fans van La Casa de Papel hebben hier lang op zitten wachten en hoeven het nu nog maar heel even vol te houden. In de spin-off Berlín volgen we Andrés de Fonollos, die we allemaal kennen als Berlín, tijdens het opzetten van een van z’n grootste overvallen. Hij wil 44 miljoen dollar aan juwelen buit maken bij een van de grootste veilinghuizen in Parijs.

De reeks speelt zich af voor de gebeurtenissen in de originele misdaadserie La Casa de Papel en we zien Andrés de Fonollos tijdens zijn hoogtijdagen. We zien in de trailer dat z’n lust voor vrouwen niet iets van de laatste jaren is geweest. Zo probeert hij bijvoorbeeld de vrouw van de man die hij gaat overvallen te verleiden.

Berlín is vanaf 29 december te streamen, heb je in ieder geval iets om de laatste dagen van 2023 leuk door te komen. Of iets om 2024 goed mee te beginnen natuurlijk.

 

Het blijft natuurlijk niet bij deze vijf spannende Netflix-series. Er is namelijk nog veel meer te zien in december. Op de Instagrampost van Netflix zien we alles wat in december nieuw te zien is. Bekijk hieronder de afbeelding:

Netflix series december