Zijn we meer dan vrienden of niet?

Het houdt het zeker spannend, vrienden zijn met je crush. Maar er komt een moment dat je antwoorden wil op je vragen: zijn jullie alleen vrienden of meer dan dat? Let op deze negen signalen. Hoe meer die aanwezig zijn, hoe groter de kans is dat jij uit de friendzone kan komen.

 

 1. Je hebt dezelfde interesses

  Het klinkt vanzelfsprekend, want of je nou vrienden bent of lovers, wat mensen in het algemeen bij elkaar brengt is dat je het een en ander gemeen hebt. Desalniettemin is het nodig om je band – wat die dan ook inhoudt – sterk te houden. Dus hoe meer dezelfde interesses, hoe beter.

 2. De ander komt net uit een break-up of is liever single

  Het klinkt een beetje gek, want als je crush geen ander heeft waarom maak jij dan geen kans? Dit kan een manier zijn om het te bekijken, maar er is ook nog een andere insteek. Als je crush nog middenin het helingsproces van een break-up zit, kan die persoon mentaal gezien nog niet in een nieuwe liefdesverhouding duiken. Dat is meer dan logisch en alleen maar netjes in plaats van dat jij als rebound wordt gezien. Aangezien je crush jou wel graag in de buurt heeft, is vrienden zijn het enige en beste alternatief. Goed nieuws dus!

  vrienden of liefde

  Hetzelfde geldt als de ander op dit moment heel erg happy single is en niet open staat voor een relatie, dan is nu het moment niet, maar wel eventueel later op een ander moment. Als jullie vriendschap sterk genoeg is kunnen gevoelens groeien en kan jullie vriendschap uiteindelijk uitbloeien tot meer. Maar dan moet je wel een beetje geduld hebben.

 3. De ander zoekt vaak oogcontact in groepen

  Wanneer jullie afspreken met anderen zoekt je crush continue oogcontact met jou. Onderschat niet de waarde van oogcontact, zeker in groepsvorm. Juist al die andere mensen om je heen maakt dat moment tussen jullie extra intiem. En zelfs als de gevoelens van de ander op dit moment nog niet niet zo sterk zijn als die van jou, er hangt in ieder geval een bepaalde connectie in de lucht die jullie beide voelen wanneer jullie oogcontact maken.

 4. Jullie ondernemen ‘romantische’ activiteiten

  Maken jullie samen wandelingen in het bos, ga je een ijsje halen op een mooie zomerdag, dansen jullie samen wild in de keuken en delen jullie eten met elkaar? Ongeacht of de ander dit bewust doet of niet, het is een teken dat er mogelijkheid is om dit vanuit vriendschap voort te zetten in een relatie.

 5. Jullie hebben (vaker) ongemakkelijke momenten gehad

  Well, that was awkward. Jullie gezichten kwamen opvallend dicht bij elkaar, je crush zwijgt of vertelt ongemakkelijk over dates met anderen, je voelt een bepaalde spanning. Dan bestaat de kans dat de ander dat ook voelt. Hoe ongemakkelijker, hoe groter de kans is dat er meer aan de hand is dan vriendschap alleen.

 6. Je crush praat over jou tegen vrienden

  Zeker als de vrienden van je crush jou niet kennen, dan is het een goed teken dat de ander over je praat. Want zonder dat jullie mutual friends hebben zou jij niet zo snel zomaar het onderwerp van gesprek worden. Het ligt er natuurlijk aan in welke context het gebeurt, maar het is wel een goed teken.

 7. Er is niks dat jullie niet (kunnen) bespreken

  Jullie hebben het letterlijk over alles (behalve dan misschien dates met anderen). Jullie vertrouwen elkaar, niks voelt raar en jullie kunnen je bij elkaar kwetsbaar opstellen. En als je over alles kan praten dan is dat een hele goede basis voor een liefdesrelatie.

  vrienden of liefde

 8. Je krijgt vaak complimenten

  Als je crush jou vaak complimenten geeft dan is dat een goed teken, zeker als ze uit het hart komen. Dit kunnen subtiele hints zijn om je te laten weten dat je speciaal bent voor de ander.

 9. Je crush neemt je in vertrouwen

  Als jij hun go-to persoon bent wanneer de ander in de put zit, dan is dat een goed teken. Als je crush problemen heeft op werk, zich depressief voelt of voor een grote beslissing staat en jou hierover opbelt, dan betekent het dat jij een unieke rol inneemt in het leven van je crush. Pas wel op: als je continu wordt gebeld over liefdesperikelen dan word je eerder gezien als vriend. Tenzij de ander het doet om jou jaloers te maken natuurlijk.

Herken je er een paar, of misschien wel allemaal? Gooi dan zeker niet die handdoek in de ring. Sterker nog, doe dan je best en kom uit die friendzone. Relaties in alle soorten en maten blijven ingewikkeld. Er zijn veel verschillende externe variabelen die invloed kunnen hebben op wat iemand wil, hoe iemand zich voelt en of iemand klaar is om zich te storten in een relatie. Maar wees wel eerlijk tegen jezelf, als je maar 2 of 3 van deze signalen herkent, dan bestaat de kans dat de ander jou wel alleen ziet als vriend en dat zul je dan toch echt moeten accepteren. En besef dan ook dat er genoeg voordelen zijn van single zijn.