Netflix lanceert deze week twee nieuwe filmische parels

Waar Netflix in de Nederlandse beginjaren vaak nogal sporadisch liet weten wanneer een nieuwe film of serie werd gelanceerd – enkel de toen nog spaarzame Netflix Originals kregen een aankondiging die er toe deed – is dat sinds Netflix zich praktisch alleen maar toelegt op producties van eigen makelij wel anders. Wanneer deze Netflix Originals verschijnen is vaak al een flinke periode van tevoren bekend, zoals dat ook was bij de razend populaire serie Ferry. Ook een stukje marketing uiteraard. Er ontstaat daardoor een steeds duidelijker beeld van wat we binnen afzienbare tijd voor nieuwe films en series op de streamingdienst mogen verwachten. Zo zijn we te weten gekomen met welke langverwachte docuserie en met welke bloedstollende thriller Netflix binnenkort op de proppen komt.

 

Robbie Williams

Op woensdag 8 november al lanceert Netflix een zesdelige documentaireserie genaamd Robbie Williams over misschien wel een van de bekendste zangers ter wereld: Robbie Williams. De 49-jarige Brit begon zijn roemruchte carrière als onderdeel van de in 1990 opgerichte band Take That, waarmee hij wereldberoemd werd. In 1995 verliet hij die band, waarna hij een uiterst succesvolle solocarrière startte. Met nummers als Feel, Candy en Angels brak hij ook alleen wereldwijd door. In de zesdelige Netflix-serie blikt Robbie terug op zijn verleden en recordbrekende solocarrière van 25 jaar en geeft hij ons een kijkje van zijn leven in de schijnwerpers.

 

The Killer

Na de docuserie over Robbie Williams ben je deze week zeker nog niet uitgekeken. Op vrijdag 10 november lanceert Netflix namelijk de bloedstollende thriller The Killer. Deze steengoede thriller vertelt het verhaal van een huurmoordenaar, waarbij een gegeven opdracht misloopt. Door deze kapitale fout gaan zijn collega’s naar hem op zoek, maar de huurmoordenaar draait de rollen om en brengt zijn collega’s één voor één een bezoekje.

Dat deze thriller een nieuw kunststukje is van regisseur David Fincher bewijzen de reviews en de IMDb-rating: 7,4. De Volkskrant bestempelt de film daarnaast als ‘visueel overdonderend en verrassend grappig’. Kortom: kijken dus!