Welke series verschijnen er in juni op Netflix?

Het moment is eindelijk aangebroken: bijna twee maanden geleden werd de laatste aflevering van Peaky Blinders uitgezonden door de BBC en nu komt het seizoen in juni ook naar Netflix. Ook Money Heist: Korea verschijnt komende maand op de streamingdienst. De serie is een Koreaanse versie van La Casa de Papel.

Peaky Blinders seizoen 6

Eindelijk komt het laatste seizoen van Peaky Blinders naar Netflix. De dramaserie over een criminele bende uit Birmingham is al jaren een grote favoriet bij het publiek en scoort maar liefst een 8,8/10 op IMDb. Seizoen 6 gaat verder bij het laatste moment van het vorige seizoen, dat eindigde met een enorme cliffhanger. Ook krijgt Tommy Shelby te maken met zowel vijanden uit het verleden als de toekomst. Deze laatste paar afleveringen werken naar de start van de Tweede Wereldoorlog toe. Daar is het verhaal van Peaky Blinders nog niet afgelopen, want er komt ook nog een Peaky Blinders-film aan die de verhaallijn weer oppakt. De opnames daarvan beginnen wel pas volgend jaar. Seizoen 6 van Peaky Blinders verschijnt op 10 juni op Netflix

 

Money Heist: Korea – Joint Economic Area

Je hebt het misschien al wel langs zien komen, maar Korea heeft een eigen versie gemaakt van de Spaanse serie La Casa de Papel. De serie heet Money Heist: Korea – Joint Economic Area. In een fictieve toekomst zullen Noord- en Zuid-Korea eindelijk herenigd worden. Er wordt een economische unie gevormd en een nieuwe munteenheid gecreĆ«erd. Het gevolg? De rijken worden eigenlijk alleen nog maar rijker. Soortgelijke personages van de Spaanse serie komen in deze Koreaanse serie terug: de Professor zoekt een team bij elkaar met bekende namen zoals Berlin, Helsinki en Tokyo. Ze plannen de grootste overval ooit op de fabriek waar het nieuwe geld gemaakt wordt, midden op de grens tussen de herenigde landen. Money Heist: Korea is vanaf 24 juni op Netflix te bekijken.