Deze prijswinnende LS50 Wireless II

Of je nu graag naar muziek luistert of veel tv kijkt; de ervaring wordt eigenlijk altijd beter met een goede geluidsinstallatie. Er is tegenwoordig zoveel keuze dat je soms door de bomen bijna het bos niet meer ziet. Ga je voor een soundbar bij de tv, een volledig hifi-systeem of toch iets anders? Aanrader van de redactie: deze stereo speakers geven je namelijk een geweldige geluidservaring. Maak kennis met de prijswinnende KEF LS50 Wireless II. 

KEF ls50 wireless II luidsprekers

Het Britse bedrijf KEF werkt al 60 jaar lang aan speakers van hoge kwaliteit die met innovatieve technologieën steeds betere prestaties leveren. Ook de LS50 Wireless II is hier geen uitzondering op en bevat enkele innovaties waar audio-liefhebbers op het puntje van hun stoel van gaan zitten.

Nog beter dan eerst

De nieuwe LS50 Wireless II is de opvolger van de originele versie die in 2016 uitkwam. In deze nieuwe speakers zijn niet alleen die imperfecties verbeterd, maar zijn de prestaties van de luidsprekers nog beter geworden. De LS50 Wireless II lijkt op het oog wellicht op zijn voorganger, maar het oor merkt pas echt verschil.

Dat je met de LS50 Wireless II echte topkwaliteit in huis haalt, is ook te zien aan de prijzen die de luidsprekers gewonnen hebben. De speakers werden in 2021 uitgeroepen tot product van het jaar door What Hi-Fi? en wonnen ook onder andere de Eisa Award voor het beste product in de categorie ‘draadloze boekenplank luidsprekers’.

luidsprekers draadloos met MAT en Uni-Q

Volledig draadloos

Het mooie aan de KEF LS50 Wireless II is dat hij compleet draadloos te gebruiken is, op de voedingskabel na. Het is mogelijk om de twee speakers met elkaar te verbinden via een kabel, maar eigenlijk is dat helemaal niet niet nodig. Dit is vooral handig wanneer je een hogere hi-res wil dan 96 kHz/24-bit of er veel andere draadloze apparaten in de ruimte zijn.

Beide speakers beschikken over een HDMI, optische, coaxiale en aux-aansluiting. Zelfs een aansluiting voor een ethernet-kabel is aanwezig. Ook de knop voor Bluetooth-pairing is aan de achterkant te vinden. Het bedienen van de speakers kan via de controls aan de bovenkant, de afstandsbediening of de app.

Alles bij elkaar in de KEF-app

KEF gaat met de tijd mee en ook de problemen met de software zijn aangepakt in deze vernieuwde LS50 Wireless II. Er is een volledig nieuwe app ontwikkeld. Er zijn verschillende streamingservices direct beschikbaar vanuit de app, waaronder Amazon Music, Deezer en natuurlijk Spotify. Ook kun je rechtstreeks via de app naar internetradio en podcasts luisteren.

In de app kan ook het volume, de balans en EQ Settings van de speakers ingesteld worden naar je eigen voorkeuren. Eigen bestanden afspelen via de app kan nog niet, maar de speakers zijn wel DLNA en UPnP compatibel. Met een andere app kunnen eigen bestanden dus alsnog afgespeeld worden.

KEF LS50 wireless II stereo speakers

Superieure geluidskwaliteit

Iets wat deze speakers echt apart zet van de meeste luidsprekers is de geluidskwaliteit. Dat komt onder andere door de geüpdatete Uni-Q-driver van KEF. Deze coaxiale driver bestaat uit twee onderdelen en is zo compact dat de muziek allemaal van één punt lijkt te komen.

Ook hebben de speakers door een nieuwe innovatie genaamd Metamaterial Absorption Technology (MAT) een nog betere geluidskwaliteit. MAT zorgt er namelijk door middel van een doolhof structuur aan de achterkant van de driver ervoor dat 99% van de ongewenste bijgeluiden wordt geabsorbeerd.

Een lust voor het oor én oog

Ook het design van de speakers mag zeker besproken worden. Deze luidsprekers zijn een lust voor het oog en beschikbaar in vier verschillende kleuren: rood, zwart, wit en grijs. Hoewel het flinke speakers zijn, zorgt het design dat ze kleiner ogen. In tegenstelling tot het origineel is de LS50 Wireless II mat afgewerkt.

draadloze speaker KEF(1)

LS50 Wireless II

KEF €2799 Shop nu
draadloze speakers kef beste

LS50 Wireless II

KEF €2779 Shop nu

De speakers zijn ideaal om in bijvoorbeeld een boekenkast te plaatsen, maar er is ook de mogelijkheid om ze op een standaard te monteren. Op beide manieren zijn ze prima in het decor te verwerken. Het design werkt ook nog eens mee aan de beste akoestische prestatie mogelijk.

Er hangt een flink prijskaartje aan de LS50 Wireless II, maar daarvoor krijg je wel het beste van het beste. De speakers zijn voor €2.799 verkrijgbaar via de site van KEF. Gratis geleverd en met de mogelijkheid om het tot 30 dagen na aankoop te retourneren. De luidsprekers hebben een garantie van twee jaar. In de doos zitten de boxen, een afstandsbediening, een interspeakerkabel en stroomkabel, en de snelstartgids en garantie.

In samenwerking met KEF