The Dig

Netflix heeft wel vaker Originals geproduceerd die Oscar-waardig waren te noemen. The Dig lijkt ook zo’n film te worden. De film vertelt het waargebeurde verhaal van een rijke weduwe die hoge heuvels heeft in de achtertuin van haar landgoed. Ze besluit een archeoloog uit de buurt in te schakelen om deze heuvels op te graven. Wat bevindt er zich onder die heuvels? Een heleboel.

Archeoloog Basil Brown vindt namelijk grote restanten uit de geschiedenis. Dat ontgaat experts niet. Het project van de weduwe en de archeoloog wordt al gauw wereldnieuws. Vanaf 29 januari is The Dig één van de films die in 2021 op Netflix is te zien.

 

Pieces of a Woman

Ook Pieces of a Woman wordt zo’n film die, als we de trailer geloven, wel eens hele hoge recensies kan gaan krijgen. De heftige film gaat over een zwangere vrouw genaamd Martha. Samen met echtgenoot Sean leeft ze toe naar de bevalling, maar alles gaat gruwelijk mis en haar kind sterft. Reden voor iedereen in Martha’s omgeving om op hun eigen manier om te gaan met het verlies. Tegelijkertijd lijkt Martha steeds verder weg te zakken in een depressie.

Shia LaBeouf speelt de rol van echtgenoot Sean. Pieces of a Woman is niet één van de films die in 2021 op Netflix verschijnen die je ‘eventjes’ wegkijkt. Met onderwerpen als rouw, verlies en relatieproblemen belooft het een zware kost te worden die de moeite van het kijken waard is. Al is het alleen maar vanwege de regisseur. Dat is namelijk niemand minder dan Martin Scorsese. Vanaf 7 januari staat de film op Netflix.

 

Red Dot

Van de Netflix films die in 2021 verschijnen, belooft Red Dot ongelofelijk spannend en letterlijk ijzingwekkend te worden. Een stel werkt aan hun relatie door samen te gaan kamperen in het Noorden van Zweden. Afgezonderd van de omgeving groeien ze naar elkaar toe. Dan worden ze plotseling echter onder schot gehouden. Het rode stipje dat opeens op ze wordt gericht komt vanuit het niets.

Wie heeft het op het stel voorzien? Halsoverkop moeten ze de nacht in vluchten. Hoe hun vlucht afloopt, is vanaf 11 februari te zien op Netflix.

 

Red Notice

Met een bizar hoog budget belooft Red Notice nu al legendarisch te worden. Ryan Reynolds, Gal Gadot en Dwayne ”The Rock” Johnson spelen de hoofdrollen. De film gaat over een wereldwijd opsporingsbericht, een zogeheten ‘Red Notice’. Een slinkse kunstdief wordt gezocht. The Rock speelt een Interpol-agent die deze dief (gespeeld door Gadot) moet opsporen. De film heeft nog geen concrete releasedatum voor 2021. Wij kunnen in elk geval niet lang meer wachten.

Red Notice