De film Mosul is binnenkort op Netflix te zien

In de stad Mosul werd heftig gevochten met de terreurgroep. Over deze strijd gaat de nieuwe Netflix film Mosul. ISIS belegert de stad en maakt vele slachtoffers. Dat wordt duidelijk uit de trailer, waarin verwoestingen, aanslagen en moorden duidelijk zichtbaar worden. Een groep mannen maakt onderdeel uit van het Nineveh SWAT Team. Nu ISIS hun families, woningen en stad heeft afgenomen, besluiten zij terug te vechten.

De guerrilla operatie van het Nineveh SWAT Team brengt de mannen in groot gevaar. Ze bevinden zich in het hol van de leeuw en worden geconfronteerd met harde confrontaties. Het team zal alles op alles moeten zetten om hun stad te bevrijden en onschuldige burgersr in veiligheid te brengen.

Mosul

Het Nineveh SWAT Team onderneemt heftige missie

Mosul gaat over de onervaren politieagent Kawa, die tijdens een groot vuurgevecht wordt gered door Majoor Jasem. Hij is de aanvoerder van het Nineveh SWAT Team. De onervarenheid van Kawa staat in groot contrast met de doorgewinterde aanpak van Majoor Jasem. De twee zullen samen met de rest van het team voor de nodige uitdagingen komen te staan tijdens het succesvol uitvoeren van hun missie.

Regisseur en producenten van Mosul kunnen goed overweg met actiefilms

De film wordt geregisseerd door Matthew Michael Carnahan. Zijn IMDb-pagina laat zien dat dit zijn eerste film is waarvan hij de regisseur zal zijn. Tegelijkertijd staan er al wel indrukwekkende actiefilms op zijn naam waaraan hij als scenarioschrijver meewerkte. Denk bijvoorbeeld aan World War Z met Brad Pitt en The Kingdom met Jamie Foxx. Wat actie betreft zit het met de regisseur en scenarioschrijver dus wel goed.

De producenten van de film zijn de Russo broers. Zij namen eerder al de Avengers-films voor hun rekening. Een blik op de crew en cast van Mosul maakt ons dus duidelijk dat dit een hele harde en actievolle film gaat worden.

 

We kunnen deze maand nog genieten van Mosul. De film komt namelijk uit op 26 november. Tot die tijd vind je al genoeg andere goede oorlogsfilms op Netflix. Zo is The Endless Trench te zien en kun je ook American Sniper kijken op Netflix.