Wat zijn goede Netflix alternatieven in 2022?

Nu is er niks mis met het kijken naar Netflix, maar niet elke serie of film is beschikbaar. In dat geval is het handig om te weten welke alternatieven voor Netflix de moeite waard zijn. Op je het zoeken te besparen, zetten we de meest populaire alternatieven voor je op een rij.

Disney Plus

Disney Plus is niet voor niets een van de belangrijkste concurrenten van Netflix. Het streamingplatform is twee jaar geleden gelanceerd en heeft al meer dan 118 miljoen abonnees. Het is de enige plek waar je het grootste deel van de Disney en Pixar producties kunt zien, net als alle Star Wars-films, Marvel-films, National Geographic-content en alle 31 seizoenen van The Simpsons. Voor de kosten hoef je het in ieder geval niet te laten: men rekent slechts 8,99 euro per maand. Betaal je liever per jaar, dan scoor je gelijk een korting van 2 maanden en betaal je slechts 89,99 euro.

netflix alternatieven 2022

Hulu

Hulu presenteert zich steeds nadrukkelijker als dé concurrent van Netflix en is inmiddels een serieus alternatief voor Netflix. Met een abonnementsprijs van slechts 5.99 dollar voor het basis pakket is het een van de goedkoopste providers. Wil je een meer complete ervaring, kies dan uit een van de volgende opties:

  • Premium (11.99 dollar per maand),
  • Basic + Live TV (54.99 dollar per maand)
  • Premium + Live TV (60.99 dollar per maand)

Bij Hulu Basic krijg je wel veel advertenties te zien, terwijl de duurste optie nagenoeg vrij is van advertenties.

hulu netflix alternatief

Prime Video

Jeff Bezos heeft waarschijnlijk nog niet genoeg verdiend en dus probeert Amazon met Prime Video ook iets te verdienen aan streaming. Het grote voordeel is dat Prime Video bijna reclamevrij is en veel originele tv-shows en films aanbiedt. Daarnaast beschik je met Prime Video over een behoorlijk indrukwekkende catalogus met tal van films, zowel bekende als onbekende titels. Hou je van de NFL competitie, dan is het zeker de moeite waard. Verwacht overigens geen grote films zoals je die bij Netflix of Disney Plus kan zien, maar voor 9 dollar per maand heb je een aardig alternatief in huis. Heb je al een Amazon Prime abonnement, dan is het helemaal gratis.

netflix alternatief prime video aanbod

HBO Max

HBO Max is een goed bedachte app vol populaire tv-programma’s en films. Zo beschik je over de volledige catalogus van HBO en kijk je ongelimiteerd naar series als Friends, Rick and Morty, Sesamstraat, de Lord of the Rings-films en bijna elke Studio Ghibli-film. Het is ook de enige streamingdienst waarbij je veel films al op de dag kan zien dat ze in de bioscoop draaien. Het grote voordeel is dat je de mogelijkheid hebt om een beoordeling te koppelen aan het kijkersprofiel zodat je jouw kids een veilige ervaring kan geven. Het enige nadeel is mogelijk de prijs, je betaal namelijk 15 dollar per maand en daarmee is het een stuk duurder dan de meeste alternatieven voor Netflix.

aanbod films series hbo max alternatieven netflix

HBO heeft echter een ijzersterk aanbod aan films en series. Bekijk maar eens de top 10 beste HBO series van dit moment, volgens IMDb.

ESPN Plus

ESPN Plus is niet echt een streamingdienst voor films, maar richt zich juist op de sportliefhebber. Vooral degenen die de NHL, MLS en UFC volgen is het een perfecte keuze. Je kan ESPN Plus dus zien als het kanaal voor wedstrijden die je anders nooit te zien krijgt, de zogenaamde ‘out-of-market’ National Hockey League-wedstrijden en de MLS-voetbalwedstrijden. Ook voor het bekijken van voetbalcompetities in andere landen is ESPN Plus je beste vriend. Ook exclusieve UFC-wedstrijden en pay-per-view-evenementen, zoals UFC Fight Night en andere kampioenschappen kun je hier zien. Dat kost uiteraard wel wat, maar voor 7 dollar per maand ben je helemaal gereed.

espn plus films series

Het ook iets goedkoper: neem je een ESPN Plus-abonnement via de Disney-bundel (die bevat ook Hulu en Disney Plus), dan ben je slechts 14 dollar kwijt en krijg je dus in feite ESPN Plus gratis erbij.

Apple TV Plus

Of je Apple TV Plus nu echt kan zien als alternatief voor Netflix, daar kunnen we over twisten, maar we wilden je het niet onthouden. Met een kostenplaatje van slechts 5 dollar per maand is Apple TV Plus veruit de goedkoopste advertentievrije streamingprovider. Dat klinkt interessant, met name omdat je de beschikking hebt over  hoogwaardige functies zoals 4K-resolutie, HDR en mobiele downloads. Het is echter ook de enige provider in deze lijst die alleen originele content aanbiedt. Kortom, geen geen back-catalogus met talloze shows of films zoals Netflix en anderen hebben. Je zal het dus moeten doen met de 50 exclusieve en  originele producties zoals Ted Lasso, The Morning Show, See en Foundation. Als dat geen probleem is, dan heb je er een prima alternatief aan.

apple plus aanbod

Wil jij gratis films en series kijken? Dan zal je vast balen dat Popcorn Time niet meer bestaat. Echter hebben we de beste Popcorn Time alternatieven van 2022 voor je op een rij gezet. Check it out.