Wie zijn de finalisten van Miss Nederland 2022?

De finalisten van de Miss Nederland verkiezing van 2022 zijn bekend gemaakt. Deze tien prachtige dames gaan strijden om de titel van Miss Nederland. Die verkiezing draait overigens niet alleen om het uiterlijk, maar om “brains, business en beauty” zoals de organisatie het zelf noemt. Sterke, jonge vrouwen met eigen missie en passie, en natuurlijk een heel mooi uiterlijk.

1. Eva van de Wetering

De 22-jarige Eva van de Wetering is onze eerste finaliste. De blondine was in 2021 finaliste van Miss Beauty Gelderland. In haar vrije tijd rijdt Eva graag paard.

2. Indra Peereboom

Ook de 22-jarige Indra Peereboom is een finalist van de Miss Nederland verkiezing. Opvallend is de tattoo sleeve die Indra op haar rechterarm heeft.

3. Insa Ap

Insa woont in Amsterdam en werkt als trainer bij BTY CLUB. Daarnaast studeert ze ook nog eens Commerciële Economie. Deze dame is dus een bezige bij, zeker nu ze ook meedoet aan de Miss-verkiezing.

4. Judith van den Hof

Judith van den Hof komt uit Dronten en mocht zichzelf in 2020 finaliste van Miss Beauty Flevoland noemen. Ze is een fanatieke sporter en heeft door de jaren heen ballet, turnen en voltige – dat is turnen op een paard – gedaan. Nu is ze vier a vijf keer in de week in de sportschool te vinden om fit te blijven.

5. Lisa Janssen

De Hengelose Lisa Janssen werd twee jaar geleden genomineerd voor Miss Overijssel. Ze wil al van jongs af aan model worden en staat nu in de finale van Miss Nederland.

6. Lefania Camara

Lefania Camara is als 18-jarige de jongste finaliste van de Miss Nederland-verkiezing. Ze mag zichzelf ook finaliste noemen van Miss Teen Gelderland 2022. Lefania is modestudent.

7. Ona Moody

Heb je het idee dat je Ona wel eens eerder gezien hebt? Dat kan, want ze is wel eens op tv gezien geweest bij Miljoenenjacht, waar ze de koffertjes openmaakte. Wie weet wordt deze dame wel Miss Nederland 2021.

8. Rebecca Berhane

Rebecca is 22 jaar en valt op met haar korte kapsel. Ze heeft alopecia, een aandoening waarbij plotseling je haar gedeeltelijk of geheel uitvalt. Deze dame staat sterk in haar schoenen en poseert krachtig voor de camera.

9. Solange Dekker

Solange Dekker is met haar 26 jaar de oudste van de finalisten. Ze won in 2020 de titel ‘Miss Intercontinental of Noord-Holland’. Daarmee was ze de eerste transvrouw die een Nederlandse Missverkiezing won. Solange was ook als presentatrice te zien bij de NPO 3-serie Blend.

10. Vitória De Castro Barbosa

Vitória heeft haar roots in Brazilië, maar woont nu in Amsterdam. Ze was finaliste van Miss Beauty Overijssel in hetzelfde jaar als Lisa Janssen. Vitória is zelfstandig ondernemer in e-commerce. Haar grote droom is om een eigen bikinilijn te ontwerpen. Zal ze zelf model staan voor haar eigen kleding? Dat zal ons namelijk niks verbazen.