Hoe lang heb jij al een Netflix account?

Netflix is sinds 2013 beschikbaar in Nederland. Door de jaren heen hebben veel van ons een abonnement genomen bij de ongelooflijk populaire service om films en series te streamen. Het kan goed zijn dat jij een groot deel van het aanbod al hebt gezien. Naarmate de jaren verstrijken veranderen je interesses vaak ook. Kleine kans dat jij nog dezelfde soort content bekijkt als je vijf jaar geleden deed. Netflix houdt hier echter geen rekening mee en raadt je titels aan op basis van wat je ooit gekeken hebt.

Netflix opschonen

Iedereen stopt wel eens met het kijken naar een serie

Wat velen van ons waarschijnlijk herkennen is het beginnen aan een serie en deze niet afkijken. Na een aantal afleveringen kom je er achter dat je de serie eigenlijk toch niet zo leuk vindt. Vervolgens stop je met het kijken naar deze serie. Netflix zal je in dit geval toch titels aanraden die qua soort content overeenkomen met deze serie, puur omdat je het bekeken hebt.

Een Netflix profiel delen met anderen

Een ander scenario waar sommigen last van hebben is dat ze een profiel met iemand anders delen. Die andere persoon bekijkt natuurlijk andere content dan jijzelf. Gebaseerd op wat je vriendin, broertje of vriend op jou profiel heeft lopen kijken, krijg jij allemaal suggesties van Netflix wat jij zou moeten kijken. Hoe irritant is dat?

Computer

Zo wis jij je kijkgeschiedenis

Er is dus een tool waarmee jij je kijkgeschiedenis, of een deel van je kijkgeschiedenis, kan verwijderen. Pak je account er alvast bij als jij je profiel wil opschonen. Je moet in Netflix naar ‘account’ gaan en dan naar ‘kijkactiviteit’. Hier zie je alle films en series die je ooit hebt bekeken. Vervolgens kan jij alles titel voor titel verwijderen. Als je niet meer wil dat Netflix je suggesties geeft op basis van deze titels, maar je wil ook niet dat je kijkgeschiedenis verloren gaat, kan je de lijst ook downloaden om vervolgens titels te verwijderen.

Dus wil jij geen irritante suggesties meer krijgen, of wil je gewoon weer met een schone lei beginnen op Netflix, wis dan je kijkgeschiedenis. Heb je óók last van die irritante previews op Netflix? Maak je dan geen zorgen, want wij kunnen je vertellen hoe je die moet uitschakelen.