1. Je denkt in plaats van dat je voelt

Intelligente mensen voelen in mindere mate een opluchting wanneer zij hun gevoelens uitspreken. Dit geldt zeker voor mensen die gewend zijn veel te praten. Zij gebruiken woorden namelijk als een rookgordijn en zeggen wat ze denken in plaats van wat zij voelen.

2. Mensen verwachten een topprestatie

Wat door slimme mensen veelal als een obstakel wordt gezien, is dat anderen veel van hen verwachten. Doordat zij hierdoor het gevoel krijgen dat ze niet kunnen/mogen falen, durven zij ook geen risico’s te nemen. Zo hebben ouders van intelligente kinderen vaak hogere verwachtingen. Dit kan averechts werken op het zelfbeeld wanneer er niet aan de verwachtingen kan worden voldaan.

3. Je kent echt “hard werken” niet

Dit is een nogal omslachtig gegeven: er zijn onderzoekers die beweren dat zeer intelligente mensen niet leren om echt hard voor iets te werken. Dit komt omdat zij met minder hard werken ook het gewenste resultaat behalen.

WARNING: Embargoed for publication until 00:00:01 on 26/04/2016 - Programme Name: Peaky Blinders 3 - TX: n/a - Episode: Peaky Blinders III Ep1 (No. 1) - Picture Shows: Thomas Shelby (Cillian Murphy) - (C) Caryn Mandabach Productions Ltd & Tiger Aspect Productions Ltd 2016 - Photographer: Robert Viglasky

4. Mensen ergeren zich aan jou

Het komt vaak genoeg voor dat mensen met een hoog IQ anderen verbeteren. Dit is in eerste instantie niet irritant, maar wanneer dit vaker gebeurt en wanneer dit ook wordt gedaan in een casual gesprek, dan kan dit als zeer vervelend worden beschouwd. Dus hoe moeilijk het ook is om bullshit aan te horen, soms is het verstandig om even je mond te houden.

5. Je overdenkt alles

Doordat je slim bent, zie je de gevolgen van alles in en blijf je nadenken. Overdenken is vaak onnodig en levert problemen op. Je maakt je te veel zorgen en dit levert stress op.

6. Je beseft hoeveel je niet weet

Superintelligent zijn houdt in dat je beseft en begrijpt dat je nooit alles zult weten. Hoe minder intelligent je bent, des te meer je jouw kennis en kunde overschat. Dit komt doordat je simpelweg niet weet wat er nog meer is.

Hier lees je over de gewoontes van de meest succesvolle mensen op deze planeet.