Onderzoek geeft aan wat de ideale cupmaat is

Iedere man heeft zijn eigen voorkeur wat betreft borsten, of je nou een borsten- of billenman bent. Toch blijkt er consensus te zijn over de perfecte cupmaat. Dat is gebleken uit een grootschalig onderzoek. Voor dit onderzoek zijn 1000 Europeanen en 1000 Amerikanen ondervraagd. Zij hebben antwoord gegeven op de vraag wat zij vinden dat de ideale cupmaat is. Er wordt altijd gedacht dat mannen grote borsten belangrijker vinden dan vrouwen. Dit blijkt eigenlijk heel erg mee te vallen.

Cupmaat

De ideale cupmaat volgens mannen

Nederlandse mannen vinden dat cup C de ideale maat is. Bijna de helft, namelijk 48,5 procent, ziet borsten met deze maat het liefst. Bijna 20 procent van de mannen prefereert B-cup. Op een kleine achterstand volgen de mannen die het liefst een vrouw tegen het lijf lopen die cup D heeft. Je zou misschien denken dat er ook veel mannen zijn die graag extreem grote borsten zien. Echter zijn er maar weinig mannen die borsten het liefst groter zien dan de D-cup. Hoe dan ook, hoe groot de borsten ook zijn, het kijken naar borsten zal sowieso een boost geven aan je gezondheid.

Zo denken vrouwen er zelf over

Hoe groot zouden vrouwen hun borsten eigenlijk zelf het liefst zien? Ook de meeste vrouwen zelf, namelijk 52,3 procent, zien hun borsten graag het formaat cup C hebben. Daarachter komt de B-cup met ruim 25 procent. Op de derde plaats komt net zoals bij de mannen de D-cup te staan. Een kleine 15 procent van de vrouwen zou het liefst met dit formaat borsten rondlopen.

Ten slotte maakt het natuurlijk niet alleen maar uit hoe groot ze zijn, maar ook welke vorm ze hebben. Dit zijn alle 9 verschillende typen borsten bij vrouwen.