Wat we prefereren zegt iets over onze achtergrond

Allereerst werd door onderzoekers uit Polen geconcludeerd dat de grootte van borsten niet van belang zijn. Het blijkt zelfs zo te zijn dat mannen over ’t algemeen kleine tot medium-grote borsten verkiest boven een paar zeer grote borsten. Een conclusie die je misschien niet direct zou verwachting, al lijkt de trend van de afgelopen jaren toch ook enigszins in deze richting te wijzen.

De voorkeur voor formaat gaat zelfs nog een stapje verder, zo wordt gesuggereerd door een studie uit The Journal of Socio-Economics. De hoeveelheid financiële middelen die je tot je beschikking hebt zou invloed hebben op je voorkeur voor kleine of grote borsten. Mannen met die bovengemiddeld rijk zijn geven de voorkeur aan een klein formaat, terwijl mannen uit de lagere economische klassen toch neigt naar Pamela Anderson’s maat.

borsten kijken MAN MAN

Deze studie geeft tevens aan dat het slim is om niet naar borsten te staren op een lege maag. Niet omdat je dan flauw valt of over je nek gaat, maar des te meer vanwege ’t feit dat we borsten van nature associëren met een bron van voeding. Dit klinkt heel raar, zeker wanneer je ’t uitspreekt, maar het is iets dat in ons systeem zit. Natuurlijk zullen de meeste volwassen mannen niet direct aan borstvoeding denken, maar instinctief is dit wel een associatie die je brein maakt. Zorg dus dat je genoeg eet iedere dag, zodat je op ’t werk niet ongegeneerd naar de borsten van je collega staart.

Zelfs je gezondheid profiteert er van mee

Het kijken naar borsten is beslist iets wat we niet kunnen tegenhouden. Zeker wanneer ze prominent in beeld zijn is het lastig om ze te negeren, dus onze blik wordt min of meer automatisch die richting uit getrokken. Volgens een onderzoek, gepubliceerd in het Archives of Internal Medicine, wordt de levensduur van een man vergroot als hij regelmatig naar de borsten van een vrouw kijkt. Wanneer jij je ogen gericht hebt op een stel borsten, creëer je onbewust een positieve mindset. Deze positiviteit heeft op zijn beurt weer een goede invloed op je gezondheid. Bovendien zou slechts 10 minuten per dag naar borsten kijken vooral een positief effect hebben op de cardiovasculaire gezondheid van de man.

Dus mannen… Kijk gerust je ogen uit. Kijk uit dat het niet te veel opvalt. Je wilt echter niet asociaal overkomen. Om jullie een steuntje in de rug te bieden brachten wij een ode aan de sideboob.