De snor in de mode

In de ’80 was deze vraag een stuk gemakkelijker om te beantwoorden. Vrijwel alle Hollywood-sterren van de zwart-witte filmdagen waren goed behaard onder hun neus. De snor was een teken van mannelijkheid en een goed gevoel voor stijl die de tijden van onze grootouders kenmerkten. Alhoewel een aanzienlijk deel van deze trendsetters vandaag de dag geen snor dragen, is het nog steeds een symbool van de populaire cultuur. Maar nu rest de vraag: vinden vrouwen een snor aantrekkelijk?

Vinden vrouwen een snor aantrekkelijk?

De baard is inmiddels door de Nederlandse man volledig is geaccepteerd als decoratie op het gezicht. De snor zeker niet. Misschien pak ‘m beet 30 jaar terug, maar anno 2020 tref je voor een groot deel een gladgeschoren bovenlip. Behalve in november dan. Ondanks dat vinden veel vrouwen dat de snor past bij een agressieve uitstraling die bij velen wel in smaak valt.

arthur shelby snor

Wil jij naast de snor van Arthur Shelby ook een tof kapsel? Check dan deze Peaky Blinders kapsels

Een aantal jaar terug is er namelijk door PlentyOfFish onderzoek gedaan naar de vraag: vinden vrouwen een snor mooi? Onder maar liefst 500 vrouwen, allen ouder dan 21 jaar, werd de test afgenomen. Wat blijkt: veel vrouwen vinden een snor bij een man mooi. Maar liefst 64% van de vrouwen vond mannen aantrekkelijker wanneer zij de ‘No Shave November’ hype joinden. De meeste vrouwen vonden het sexy, volwassen, mysterieus en stijlvol – mits het hand in hand gaat met een goede kledingstijl.

Maar wat is de diepgaande oorzaak achter deze aantrekkelijkheid?

Waarom deze gezichtsbeharing juist wél aantrekkelijk kan zijn

Als je kijkt naar het verleden, werd de snor vaak geassocieerd met mannelijkheid. Onze voorouders lieten hun gezichtshaar niet zomaar uitgroeien omdat ze bij de drogist geen goedkoop wegwerpscheermes konden vinden. Sinds het stenen tijdperk lijken vrouwen de voorkeur te geven aan mannen met een bovenlip decoratie, boven het gladgeschoren blote billen gezicht – neem het niet persoonlijk. Dit is wel over het algemeen gesproken. Het is niet zo dat die ene droomvrouw die nooit interesse toonde opeens halsoverkop is nadat je een paar plukken haar hebt laten groeien. Het is dus vooral subjectief, maar er is zeker een publiek voor.

vinden vrouwen een snor aanrekkelijk mooi?

Daarnaast hoef het niet meteen Johan Derksen-style te zijn. Kijk naar je gezicht en probeer eens iets uit. Wie weet vind je wel iets wat jou iets extra’s geeft. Kan het écht? Dan hoor je dat gauw genoeg van de mensen in je omgeving, maar ga daar niet altijd blindelings van uit. Wees vooral jezelf. We zijn niet allemaal gezegend met een volle snor of baard. Check hier hoe je haar op je bovenlip op de juiste manier rockt én onderhoudt.