Welke verschillende typen borsten zijn er?

Ben jij een billenman of borstenman? Alle borstenmannen zijn hier in ieder geval aan het juiste adres. ThirdLove heeft met hun onderzoek ingezoomd op de soorten borsten bij vrouwen. Hierdoor hebben zij ontdekt dat er veel verschillende soorten zijn, wellicht meer dan jij had gedacht. Er zijn maar liefst 9 verschillende typen borsten. Hieronder kan je ze even goed bekijken.

1. Atletische borsten

Dit is het type borst dat vooral voorkomt bij de sportieve gymfanaten. Je kan het een beetje vergelijken met de borstontwikkeling bij een fanatieke mannelijke sporter: minder vet en meer spier.

atletische borsten

2. Slanke borsten

Wat bij de slanke borsten vooral opvalt, is dat ze tepels hebben die iets naar beneden wijzen. Dit komt voornamelijk voor bij slanke vrouwen. Omdat deze vrouwen relatief dunner zijn, blijft alles wel mooi in verhouding met slanke borsten. Een gouden combinatie.

slanke borsten

3. Klokvormige borsten

Dit is het type borst dat vooral voorkomt bij vrouwen met grotere borsten. Klokvormige borsten zijn slank aan de bovenkant en voller/ronder aan de onderkant. Hierdoor kan het zo zijn dat ze meer gaan hangen, maar ze zijn mooi vol en rond. Een type borst waar menig man dolgelukkig van wordt.

klokvormige borsten

4. Asymmetrische borsten

Het komt vaker voor dan je zou denken: asymmetrie. Het is ook helemaal niet zo gek. Niemand is namelijk 100% symmetrisch. Zoals wij mannen ook een kromming kunnen hebben in ons geslachtsdeel, kan bij een vrouw de ene borst een maatje groter zijn dan de ander.

asymmetrische borsten

5. Oost/West borsten

Voor dit type borst dient een vrouw wel een cupmaatje groter te hebben. De tepels wijzen uit elkaar en de borsten rusten wat naar de buitenkant.

typen borsten naar buiten

6. Zijdelingse borsten

Een heel fijn type. Dit is een vol type waarbij er iets meer ruimte tussen beide borsten zit dan gewoonlijk. Als een vrouw op haar rug ligt heeft deze borst dan ook de neiging om naar de buitenkant te leunen.

grote tieten

7. Ronde borsten

In de ogen van velen is dit het ultieme type borsten voor vrouwen. Ronde borsten zijn zowel onderaan als bovenaan even vol en dus zeer symmetrisch. Wanneer vrouwen niet blij zijn met hun eigen borsten en voor een medische ingreep gaan, dan wordt er vaak dit type borst gewenst.

ronde borsten

8. Relaxte borsten

Deze chillende borsten wijzen naar beneden en hebben meer los weefsel dan de anderen. Ze zijn niet te groot, niet te klein, maar mooi in proportie. Een van de meest voorkomende typen.

borst hangen

9. Tranende borsten

Deze borst dankt haar vorm aan een traan. Hij heeft veel weg van de klokvormige variant, maar hebben aan de bovenkant een iets andere vorm. Ze zijn mooi rond en iets slanker aan de bovenkant.

vrouwelijk lichaam