Waarom ben ik gedumpt en single?

Herken je een van deze gedragspatronen bij jezelf? Probeer hier aan dan aan te werken als je opzoek bent naar een serieuze relatie (en dus niet gedumpt wil worden en als single man wil eindigen).

1. Je kan geen compromis sluiten

Het moet altijd op jouw manier en anders gebeurt het niet. Of het nou gaat om over hoe donker de slaapkamer moet zijn als je slaapt of het huisdier waar jullie samen over fantaseren. Groot of klein, het maakt niet uit. Na een tijdje gaat het enorm vervelen als zij zich altijd maar aan jou moet aanpassen. Probeer ook eens een keer wat toegeeflijker te zijn, je zult zien dat het heus niet zo erg is.

waarom ben ik gedumpt

2. Dingen verbergen voor je partner

Rook je stiekem terwijl je beloofd had te stoppen? Of krijgt je ex toch nog af en toe een berichtje terwijl je huidige vriendin heel duidelijk heeft gemaakt dat ze daar niet oké mee is? Wat het ook is dat je verbergt, ze komt er gegarandeerd na een tijdje achter. En het feit dat je het hebt verborgen is misschien nog wel erger dan hetgeen wat je verbergt.

3. Je niet aan je woord houden

Beloftes niet nakomen is een absolute no-go binnen relaties. Het kan een keer voorkomen dat je je niet aan een belofte kúnt houden, maar als dit regelmatig gebeurt kan het een echte deal-breaker worden. Probeer niet zomaar van alles te beloven als je weet dat er een grote kans is dat je je er niet aan houdt, of probeer je partner iets meer te prioriteren. Anders word je gegarandeerd weer gedumpt.

4. Micro-cheating

Ooit van micro-cheating gehoord? Het is een vorm van vreemdgaan die misschien niet zo extreem is als het bed delen met een ander, maar het is nog steeds een vorm van ontrouw. Dingen die hierbij horen is bijvoorbeeld flirterig appen met je ex (of een meisje dat je aantrekkelijk vindt), de beste dating apps uitspelen terwijl je een relatie hebt of het meisje in de bar vertellen dat je single bent, terwijl dat niet zo is. Hoe meer van deze kleine dingen zich voorvallen, hoe minder je vriendin je zal vertrouwen. Dit eindigt vaak in het scenario dat jij gedumpt wordt.

single man

5. Weigeren naar haar te luisteren

Zit haar iets dwars, maar kan het jou eigenlijk niet zoveel schelen? Wil ze haar emoties kwijt, maar kom jij niet achter je console vandaan? Als je weigert te luisteren, zal de relatie geen stand houden. Je partner zal zich ondergewaardeerd voelen. Probeer naar haar te luisteren, vooral als je merkt dat ze overstuur raakt. Probeer ook om haar gevoelens niet zomaar weg te wuiven, maar maak duidelijk dat je het belangrijk vindt dat ze aan je vertelt wat ze voelt.

Kun je nog wel wat meer relatietips gebruiken? Check dan deze relatieskills die elke man onder de knie zou moeten hebben.