Restaurant Parakeet

In Amsterdam-West zit het restaurant Parakeet en dat is de place to be. Je zult het meteen herkennen aan zijn knalgroene kleur, tropisch uitziend interieur en knalgroene neonparkiet boven de ingang. Eigenaren Matt Ruppert (39) en Brooks Ballard (41) leggen uit dat het restaurant zijn naam (en kleur) te danken heeft aan de kolonie groene parkieten die in relatief korte tijd Amsterdam tot hun huis hebben gemaakt. De nacho-specialisten komen eigenlijk uit Atlanta in Amerika, maar omdat Amsterdam hun favoriete stad was (en ze er ook trouwden) wilden ze graag naar de stad verhuizen om hier een leven op te bouwen.

In hun tijd in Nederland, merkten ze dat Nederlanders heel erg van nacho’s houden. Alleen de kwaliteit van het gerecht was niet overal zo geweldig, vertellen ze aan het Parool. Ruppert wil met zijn schotels laten zien dat dat ook anders kan, en volgens ons is hij geslaagd.

View this post on Instagram

Terrace Time

A post shared by Parakeet (@parakeetams) on

Een menukaart vol nacho’s

Op de menukaart staan vier schotels, die allemaal vernoemd zijn naar de parken waar de parkieten te vinden zijn (Vondel, Wester, Sarphati en Erasmus). De schotels komen in een klein formaat voor €9 of in een groot formaat voor €15. De large is genoeg is voor het avondeten, en ook bij het kleinere formaat kom je niks te kort. In drie van de vier schotels zit vlees (keuze uit mexican pulled pork, spicy chipotle chicken en 9-hour beef chili). De vierde is vegetarisch en heeft in plaats van vlees gekruide bloemkool (goed voor de lijn). Bij alle schotels krijg je er zure room, rode salsa, guacamole, sla en koriander bij. Alles apart, zodat je zelf je eigen toppings kiest.

Bij een portie nacho’s hoort natuurlijk ook een drankje. Ballard ontfermt zich over de verschillende cocktails (€8 per stuk). Er staan er maarliefst 11 op het menu, waarvan 3 cocktails geen alcohol bevatten. Veelvoorkomend in de cocktails zijn  de ingrediënten tequila, rum en citrus.

Denk je nu ‘dat kan ik zelf ook’? Voor deze heerlijke cocktails heb je maar 3 ingrediënten nodig. Succes!