De ongeschreven date regels

Na hoeveel dates ben je exclusief? Om dat te weten moet je het daar toch echt samen over eens worden. Wat er hieronder wordt vermeld, zijn natuurlijk allemaal ongeschreven regels. Dit is net zoals dat je beter niet het bed kunt delen op de eerste date, het zijn de dingen die we allemaal denken, maar niet zeggen.

 

Vaak zijn eerste dates ontzettend zenuwslopend. Je trekt je date outfit aan en hebt zin om diegene te zien. Je wil je beste beentje voorzetten in de hoop dat alles goed gaat. Bij de tweede date is het allemaal misschien wat spannender. Je vindt elkaar leuk, anders ga je meestal niet op een tweede date. Door de ongeschreven regel ‘niet het bed delen op de eerste date’ voel je aan dat het er na de tweede date misschien wel van komt. Bij de derde date voel je je vast al wat meer op je gemak.

Zijn jullie vast aan het daten of niet?

Je leert iemand beter kennen wanneer je op een aantal dates gaat. Je krijgt dan het idee of je eventueel bij elkaar past of niet. Ook kom je er na die dates vaak achter of het ├╝berhaupt zin heeft om de situatie voort te zetten. Daarom zijn de eerste drie dates erg belangrijk. Als je op een vierde date gaat met iemand, kun je gerust zeggen dat jullie daadwerkelijk aan het daten zijn.

vast aan het daten of gaat de ander nog met anderen naar bed.

Na date vier ga je misschien wel naar date vijf of zes. Hier ga je misschien wel naar elkaars huis toe en leer je elkaars omgeving wat beter kennen.

Na hoeveel dates ben je exclusief?

Nogmaals: als je echt exclusief bent met iemand, moet je daar met elkaar over praten om ervoor te zorgen dat jullie er hetzelfde over denken. Met elkaar daten en exclusief zijn, zijn ook twee verschillende dingen. Ja, het is allemaal een beetje ingewikkeld.

Ondertussen is de grootste spanning er wel af van de eerste paar dates. Je kent elkaar redelijk goed en het wordt al wat meer ‘normaal’. Op dit punt hebben er misschien wel fysieke handelingen plaatsgevonden. Voor de ene persoon is dit een stuk makkelijk dan voor de ander. De ene persoon duikt namelijk een stuk sneller het bed in en voor de ander duurt dat even. Maar meestal is het punt dat je fysiek met elkaar bent geweest, en dit vooral regelmatig doet, wel een teken dat je exclusief met elkaar bent.

Is het tijd om elkaars vrienden te ontmoeten?

Het kan natuurlijk zijn dat je lak hebt gehad aan de ongeschreven regel ‘niet met elkaar naar bed op de eerste date’. Je bent snel na de eerste date al met elkaar naar bed geweest, daar is natuurlijk niks mis mee. Maar dan is het wel gek om te zeggen dat je vanaf dan al exclusief bent. Daarom is er nog een ander punt waar je aan kunt merken of je echt serieus bent met elkaar: het ontmoeten van iemands vrienden.

wanneer ontmoet je elkaars vrienden daten

Na hoeveel dates ben je exclusief? Dat is natuurlijk erg moeilijk te zeggen, maar als op een gegeven moment dat verliefde gevoel naar boven komt en elkaars vrienden ontmoet, dan kun je dat zeker wel stellen. Je krijgt kriebels als je aan diegene denkt en na een aantal dates zal dit omslaan in verliefdheid. Die verliefdheid zal uiteindelijk omslaan in ‘houden van’ en dan kun je wel spreken van een exclusieve relatie. Dit duurt bij de gemiddelde mens vanaf de eerste date ongeveer drie maanden.

Klaar om fysiek te worden met je date? Dit zijn 10 simpele tips waarmee jij veel beter in bed wordt.