Een nieuwe functie voor betere beveiliging van je iPhone

Het is natuurlijk hartstikke vervelend als je iPhone gestolen is of als je heb kwijt bent. Niet alleen verliezen we een kostbaar apparaat, maar ook onze persoonlijke informatie kan in verkeerde handen terechtkomen. Gelukkig heeft Apple naar ons geluisterd en een nieuwe functie voor gestolen apparatenbeveiliging ontwikkeld.

Om toegang te krijgen tot deze geweldige functie moet je in ieder geval iOS 17.3 downloaden. Zodra je dit hebt gedaan, kun je de functie inschakelen via de instellingen van je telefoon. Ga naar het menu ‘Face ID & toegangscode’, voer je toegangscode in en schakel ‘Bescherming voor gestolen apparaat’ in.

Dubbele beveiliging voor wanneer je iPhone gestolen is

Wat doet deze functie precies? Zodra het is ingeschakeld, kan alleen jouw gezicht of vingerafdruk aankopen doen met de telefoon. Dit betekent dat, zelfs als iemand fysieke toegang heeft tot jouw telefoon, ze geen toegang hebben tot je portemonnee en opgeslagen wachtwoorden. Het is als een geheime identiteitsbarrière die dieven tegenhoudt.

Nieuwe iPhone-functie 'Bescherming voor gestolen apparaat' is héél chill bij diefstal

Maar dat is nog niet alles. Deze functie zorgt er ook voor dat er een uur vertraging wordt ingeschakeld bij pogingen om de toegangscode van de telefoon te resetten, vooral als het apparaat zich op een ongebruikelijke locatie bevindt. Dit geeft jou als oorspronkelijke gebruiker meer tijd om het als gestolen te melden en actie te ondernemen.

Daarnaast blokkeert deze nieuwe instelling ook pogingen om de instellingen of inhoud van de telefoon te verwijderen, waardoor het apparaat weer beschikbaar zou zijn voor verkoop. Het biedt dus een extra beveiligingslaag die helpt voorkomen dat jouw persoonlijke informatie in verkeerde handen komt. Als trotse iPhone-gebruiker wil je natuurlijk altijd up-to-date zijn met de nieuwste functies en beveiligingsmaatregelen.

Een woordvoerder van Apple vertelt: “In geval van diefstal van je iPhone is de beveiligingsvertraging bedoeld om te voorkomen dat een dief belangrijke handelingen kan uitvoeren, zodat je jouw apparaat als verloren kunt markeren en ervoor kunt zorgen dat je Apple-account veilig is.” Dus naast het beschermen van jouw persoonlijke gegevens, helpt deze functie ook bij het beveiligen van jouw Apple-account.

Bovendien zijn er genoeg andere maatregelen die je kunt nemen om jouw telefoon te beschermen. Denk aan het regelmatig vervangen van oude wachtwoorden en het gebruik van sterke, unieke wachtwoorden voor al jouw online accounts. Zo maak je het dieven nog moeilijker om toegang te krijgen tot jouw persoonlijke informatie.