Colombiaanse man ondergaat pijnlijkste operatie ooit om paar centimeter langer te worden

De ‘pijnlijkste operatie ooit’ ging erom om de ledematen van de man te verlengen. De 29-jarige Yeferson Cassio, afkomstig uit Antioquia in Colombia, deelde het met zijn miljoenen Instagram-volgers. Hoewel hij eerder last had van een probleem met zijn benen, legde Cossio uit dat de reden voor het doen van de operatie puur uit nieuwsgierigheid was voortgekomen. Hoewel je een dergelijke ingreep zou verwachten bij iemand die worstelt met zijn lengte, was dat bij Yeferson dus niet het geval.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Yef (@yefersoncossio)

Na wat onderzoek en navraag kwam hij achter het bestaan van de cosmetische ingreep, genaamd leg stretching‘Twee jaar geleden had ik een probleem met mijn benen waar ik niet echt over wil praten, omdat het heel persoonlijk is. Er was veel speculatie en complottheorieën, waar ik niet echt om gaf. Maar één van de dingen die de meeste impact op mij hadden, was het strekken van de benen. Ik heb ernaar gekeken, een aantal mensen ontmoet en ontdekt dat het inderdaad bestaat. Ik kreeg het in mijn hoofd dat ik het wilde doen’, zo legde de Colombiaan uit op Instagram.

Voor de ingreep van Yeferson 1,77 meter. Niet echt klein, maar desondanks wilde hij toch wat groter worden. Hij groeide uiteindelijk naar 1,83 meter, wat langer is dan de gemiddelde lengte van de Nederlandse man, omdat hij 1,87 meter weer te lang vond. Yeferson omschreef de operatie echter als een van de ‘duurste’ en ‘pijnlijkste’ op de markt.

Zeer prijzig

Naast dat de operatie dus als zeer pijnlijk te boek staat, doet de ingreep ook pijn in de portemonnee. Volgens Yeferson kostte de levensveranderende operatie hem tussen de 200 miljoen en 700 miljoen Colombiaanse Peso, gelijk aan liefst zo’n 163.000 euro. Het exacte bedrag is echter niet bekendgemaakt.

De chirurg van Yeferson voegde er ondertussen aan toe dat de procedure doorgaans niet voor zogeheten esthetische doeleinden wordt gebruikt, maar in plaats daarvan wordt gebruikt om misvormingen aan te passen. Zoals bij mensen waarbij het ene ledemaat langer is dan het andere, of wanneer een patiënt een deel van een ledemaat verliest bij een ongeval. Het proces van operatie tot herstel kan meer dan vier maanden duren, waarna patiënten hun dagelijkse activiteiten weer normaal kunnen voortzetten, zoals wandelen, sporten en, in het geval van Yeferson, voetballen.