Het bijzondere succesverhaal van Reiss en Kris Edgerton

De broers Reiss en Kris, 30 en 29 jaar oud, besloten enkele jaren geleden om te stoppen met hun universitaire studie zodat ze zich volledig konden focussen op hun onderneming, dameskledingmerk Aybl. Dat wierp uiteindelijk zijn vruchten af. Ten tijde van de schoolverlating werkte Kris nog in een restaurant en was Reiss heel dichtbij om het leger in te gaan. Naar eigen zeggen was hij één dag verwijderd van het leger en zijn toekomstige werkgever was dan ook niet blij toen Reiss bekendmaakte te stoppen.

 

Reiss en Kris hadden een doel voor ogen: vrouwen op een comfortabele en stijlvolle manier naar de sportschool laten gaan. Hoewel dat – zoals bij elk bedrijf – in de beginfase nog wat stroef verliep, helpen ze nu duizenden vrouwen. En het leverde meer op…

Gymshark-eigenaar Ben Francis als goede vriend

Reiss en Kris zijn namelijk erg goed bevriend met Ben Francis en Lewis Morgan, de oprichters van miljardenbedrijf Gymshark, dat in hetzelfde segment opereert als Aybl. In 2022 besloot Lewis Morgan een belang van 20% in het bedrijf te kopen. Tijdens die overname werd Aybl gewaardeerd op £ 50 miljoen. Dat houdt in dat de broers nu een meerderheidsbelang van zeker £ 40 miljoen in het bedrijf hebben. Bizar!

Die overname heeft geresulteerd in het feit dat ze zichzelf een plek in de 35 Under 35 Rich List van de Sunday Times hebben verschaft. Aldaar zijn ze terug te vinden op plek 24 van de 35, met een geschat vermogen van £ 60 miljoen, omgerekend ongeveer € 70 miljoen!