Munich: The Edge of War is een aanrader

Wij hebben al eerder bekend gemaakt dat dit een van de nieuwe films op Netflix is in januari 2022. Deze nieuwe film is vanaf 21 januari te zien. De film Munich: The Edge of War, laat een heel ander verhaal zien dan wat er in tweede wereldoorlog gebeurde op de frontlinie. Op de Conferentie van München in 1938 worden twee oude vrienden, die nu voor vijandelijke regeringen werken, tegen hun wil in spionnen die een geheim van de nazi’s moeten onthullen.

 

Het is een film gebaseerd op het waargebeurde verhaal uit 1938. De jonge Britse diplomaat Hugh Legat (George Mackay) die vloeiend Duits spreekt en een van Chamberlains secretaresses is één van de hoofdpersonen uit de film. Hugh was goed bevriend met de Duitste diplomaat Paul von Hartmann (Jannis Niewhöner). Zij kennen elkaar van toen ze nog op Oxford zaten.

‎De nieuwe film krijgt 100% score van Rotten Tomatoes

Op Rotten Tomatoes krijgt deze oorlogsfilm geen één negatieve recensie en een Rotten Tomatoes-score van 100%, dat komt niet vaak voor. Wat de film zo’n succes maakt is de spanning van begin tot eind. Munich: The Edge of War is geen actiefilm die laat zien hoe heftig de oorlog er aan toe ging aan de frontlinie. Het is eerder een spannende drama film die je op het randje van je stoel doet zitten. Naast de spanning die de film levert, brengt het ook emotie. Munich: The Edge of War weet je te raken. De invalshoek van deze Netflix film is anders dan we gewend zijn bij een oorlogsfilm.

Dat wordt beloond met alleen maar positieve recensies. Het is niet zo gek dat de verfilming van het boek van Robert Harris zo hoog scoort. Het boek is namelijk zijn best verkochte roman ooit.

Zie hieronder de trailer van de nieuwe film:

 

Ben je toch meer een liefhebber van series? Let dan op: The Order krijgt ook een 100% score op Rotten Tomatoes.